• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Amerikaanse recepten » Kip met Jamaicaanse saus

Kip met Jamaicaanse saus

16 februari 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Kip met Jamaicaanse saus

I don’t like reggae…

Ik ben geen winterliefhebber. Geef mij de warmte maar van een zwoele zomerdag. Ik ben dan ook wel eens jaloers op de inwoners van tropische bestemmingen zoals Curaçao of Jamaica. Beetje chillen met reggae aan het strand en elke dag je slippers aan. Lijkt me niet verkeerd. Ok, nu chargeer ik een beetje, ze hebben vast ook wel een paar schoenen in hun bezit. Dat neemt echter niet weg dat het volgens mij echte levensgenieters zijn. In ieder geval leven ze niet zo gehaast als wij. Kunnen we misschien toch best een voorbeeld aan nemen. Ik zet wel de eerste stap en maakte deze kip met Jamaicaanse saus. Kan in de zomer op de bbq, maar omdat we hier nu eenmaal wel winterse dagen kennen, bereidde ik de kip in de oven. Lekker met een frisse salade van witte kool en mango met yoghurtdressing. Tip: met slippers aan smaakt het vast nog lekkerder…

Kip met Jamaicaanse saus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
4 uren 30 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
5 uren
 
We scharen dit gerecht van kip met Jamaicaanse saus onder de Amerikaanse recepten. Lekker zomers met een frisse salade van witte koop en bosui.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 Kipfilets
Marinade
  • 225 gram rode ui in parten
  • 2 rode pepers zonder zaden
  • 5 cm verse gember, geschild en grof gesneden
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zwarte peper
  • 120 ml witte wijnazijn
  • 120 ml sojasaus
Koolsalade
  • 275 gram witte kool of spitskool
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • ½ el mosterd
  • 1 tl mierikswortel (potje)
  • 1 tl tabasco
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Zout
  • Zwarte peper
  • 2 el gedroogde dille (optioneel)
  • 2 el karwijzaad (optioneel)
  • Snufje cayennepeper of chilipoeder
Bereidingswijze
Marinade
  1. Pureer de ui, pepers, gember, chilipoeder, tijm, peper, azijn en de sojasaus in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa
  2. Maak inkepingen in de kip zodat de marinade goed kan intrekken
  3. Doe de kip in een niet metalen schaal en schenk de marinade erover
  4. Wrijf de kip goed met de marinade in
  5. Zet minimaal 4 uur in de koelkast
  6. Verwarm de oven op 200 graden
  7. Leg de kip in een grote ovenschaal en rooster de kip 25/30 minuten
  8. De kip kan op sommige plaatsen wat zwart worden, maar dat is niet erg want onder de saus is de kip sappig en mals
  9. Serveer de kip met de koolsalade of een gewone salade en rijst
Koolsalade
  1. Snijd de kool in dunne reepjes
  2. Doe de kool in een kom en voeg de bosui toe
  3. Klop in een kommetje de mosterd, mierikswortel, tabasco en azijn door elkaar
  4. Klop dan in een dun straaltje de olie erbij
  5. Roer de yoghurt erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe
  6. Meng vlak voor serveren de dressing door de koolsalade
  7. Meng eventueel het karwijzaad en de dille voor serveren door de dressing
  8. Bestrooi de salade met cayennepeper of chilipoeder
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten Gelabeld met:Bosui, Chilipoeder, Dille, Gember, Griekse Yoghurt, Karwijzaad, Kip, Mierikswortel, Mosterd, Olijfolie, Rode Peper, Rode Wijnazijn, Sojasaus, Spitskool, Tabasco, Tijm, Ui, Witte Kool, Witte Wijnazijn

Zoeken

Previous Post: « Bresaolo met ricotta en knoflookolie
Next Post: Clafoutis met Langres kaas »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Bresaolo met ricotta en knoflookolie

Bresaolo met ricotta en knoflookolie

Recept entrecote in wrap met yoghurtsaus

Recept entrecote in wrap met yoghurtsaus

Recept Bananencake met walnoot van Ben&Jerry

Recept Bananencake met walnoot van Ben & Jerry

Naan met gepofte knoflook

Naan met gepofte knoflook

Recept omelet met biefstuk

Recept omelet met biefstuk

Recept Pollo tonnato

Recept Pollo tonnato

Recept Lenterolletjes met eendenborst

Recept Lenterolletjes met eendenborst

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Recept Gezonde slanke koolsalade

Koolsalade – een Gezond Slank Recept

Eend met witlof in kaassaus

Eend met witlof in kaassaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.