I don’t like reggae…
Ik ben geen winterliefhebber. Geef mij de warmte maar van een zwoele zomerdag. Ik ben dan ook wel eens jaloers op de inwoners van tropische bestemmingen zoals Curaçao of Jamaica. Beetje chillen met reggae aan het strand en elke dag je slippers aan. Lijkt me niet verkeerd. Ok, nu chargeer ik een beetje, ze hebben vast ook wel een paar schoenen in hun bezit. Dat neemt echter niet weg dat het volgens mij echte levensgenieters zijn. In ieder geval leven ze niet zo gehaast als wij. Kunnen we misschien toch best een voorbeeld aan nemen. Ik zet wel de eerste stap en maakte deze kip met Jamaicaanse saus. Kan in de zomer op de bbq, maar omdat we hier nu eenmaal wel winterse dagen kennen, bereidde ik de kip in de oven. Lekker met een frisse salade van witte kool en mango met yoghurtdressing. Tip: met slippers aan smaakt het vast nog lekkerder…
- 4 Kipfilets
- 225 gram rode ui in parten
- 2 rode pepers zonder zaden
- 5 cm verse gember, geschild en grof gesneden
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl zwarte peper
- 120 ml witte wijnazijn
- 120 ml sojasaus
- 275 gram witte kool of spitskool
- 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
- ½ el mosterd
- 1 tl mierikswortel (potje)
- 1 tl tabasco
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 2 el Griekse yoghurt
- Zout
- Zwarte peper
- 2 el gedroogde dille (optioneel)
- 2 el karwijzaad (optioneel)
- Snufje cayennepeper of chilipoeder
- Pureer de ui, pepers, gember, chilipoeder, tijm, peper, azijn en de sojasaus in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa
- Maak inkepingen in de kip zodat de marinade goed kan intrekken
- Doe de kip in een niet metalen schaal en schenk de marinade erover
- Wrijf de kip goed met de marinade in
- Zet minimaal 4 uur in de koelkast
- Verwarm de oven op 200 graden
- Leg de kip in een grote ovenschaal en rooster de kip 25/30 minuten
- De kip kan op sommige plaatsen wat zwart worden, maar dat is niet erg want onder de saus is de kip sappig en mals
- Serveer de kip met de koolsalade of een gewone salade en rijst
- Snijd de kool in dunne reepjes
- Doe de kool in een kom en voeg de bosui toe
- Klop in een kommetje de mosterd, mierikswortel, tabasco en azijn door elkaar
- Klop dan in een dun straaltje de olie erbij
- Roer de yoghurt erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe
- Meng vlak voor serveren de dressing door de koolsalade
- Meng eventueel het karwijzaad en de dille voor serveren door de dressing
- Bestrooi de salade met cayennepeper of chilipoeder
Geef een reactie