Kip met mozzarella
Vandaag deel ik een makkelijk gerecht met jullie dat echt zo gemaakt is. Je hoeft de kip zelfs niet van te voren te bakken. Je kunt de kip rauw in de schaal leggen en de oven doet voor jou de rest!
Romige mozzarella
Ik ben dol op het romige van de mozzarella dus koos ik voor deze kaas. Je kunt ook alleen parmezaan nemen, kijk maar eens hier. Dan vind je ook een lekker gerecht! Of probeer eens gorgonzola!
Italiaans eten is sowieso een van mijn lievelingskeukens. Altijd vers en puur en goede producten. Deze pasta met gehaktballetjes is ook een echte klassieker. Dus mocht je weinig tijd hebben en toch iets gezonds en voedzaams willen eten… Dit gerecht is your best friend!
- 300 gram kipfilet, in repen gesneden
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 kleine uien, fijngehakt
- 1 bol mozzarella
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan
- Bak de knoflook en ui een paar seconden aan
- Voeg de tomatenstukjes op sap toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Draai het vuur zacht en laat 15 minuten pruttelen
- Leg de kipfilet naast elkaar in een ovenschaal
- Giet de saus erover
- Snij de mozzarella in plakken
- Leg de mozzarella op de saus
- Strooi de parmezaanse kaas er gul over
- Zet 30 minuten in de oven tot de kaas bubbelt
- Lekker met een groene salade en stokbrood
Marjolein
Wij vonden het een goed klaar te maken en smakelijke maaltijd.
We hebben er rijst bij geserveerd en ook dat smaakte goed.
De saus bleef ons te waterig, mogelijke aanpassing in het bereiden dat de deksel van de pan moet blijven bij het pruttelen.
Yvette Jaarsma
Wat een leuke reactie! Zeker een goed idee om het te laten pruttelen. Ik kook het ook vaak in, maar zo fijn dat je lekker gegeten hebt! Groet, Yvette