Nieuw Zeeland
Dat Masterchef mijn favoriete programma is dat mag wel duidelijk wezen. Of het nu om Masterchef Australia, Holland of New Zealand gaat, ik volg ze allemaal. Ik ben momenteel in de ban van New Zealand season four. De audities zijn begonnen en de kandidaten moeten bewijzen wat ze in hun mars hebben. En da’s soms bar weinig. Van kapsters tot huisvaders en boeren aan toe. Allemaal hopen ze op de ultieme kans om chefkok te worden en met de geldprijs naar huis te gaan. Wat heb ik gelachen om boer Jonny, een baardaap van 29 uit een of ander klein gehucht in the middle of nowhere. Hij schotelde met een kater, hij had flink gestapt de nacht voor de auditie, de jury een gebakken kipfilet voor. Maar dat was eigenlijk ver beneden zijn peil. Want, zoals Jonny het mooi verwoorde: “Kip is vlees voor vrouwen.” Wil deze neanderthaler even heel snel retourneren naar zijn mannengrot! Dat liet ik niet op mij zitten en maakte deze kipburger met guacamole. Kom maar een keer proeven Jonny, maar laat je knots maar in Nieuw Zeeland.
Dat guagamole verslavend lekker is weten we allemaal. Daarom nog een guacamole recept om de Mexicaanse saus nog een keer te maken. Deze gevulde paprika’s zijn namelijk niet compleet zonder guacamole.
- 500 gram kipgehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- ½ rode ui, fijngesneden
- ½ rode peper, fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- zout/peper
- 6 plakken cheddarkaas
- Sla
- 2 tomaten in plakjes
- Broodjes naar keuze
- 2 avocado's
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- Kneepje limoensap
- Zout
- Peper
- Doe de kipfilet, rode peper, knoflook, ui, specerijen en 2 plakken cheddarkaas in een keukenmachine en maal tot gehakt
- Voeg zout en peper naar smaak toe en kneed goed door
- Vorm er vervolgens 4 burgers van
- Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers in 5 minuten per kant gaar
- Leg op elk broodje een paar mooie bladeren sla
- Leg daarop de kipburger
- Guacamole op de burger smeren
- Daarop 2 plakken tomaat
- Bovenkant er op leggen
- Prak de avocado's met een vork tot mousse en voeg een kneepje limoensap toe
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadjes
- Hak de peper fijn
- Snipper de ui
- Voeg de ui, peper, tomatenstukjes toe aan de avocado puree
- Voeg zout en peper naar smaak toe
Geef een reactie