• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Kipgerecht Kip piri piri

Kipgerecht Kip piri piri

27 mei 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kipgerecht Kip piri piri

Met z’n allen op vakantie

Kip piri piri. Bij het bereiden van dit kipgerecht denk ik met verlangen terug naar die ene vakantie in Portugal. Meneer CurlsCulinair en ik verbleven in een kleinschalig hotel aan zee, waar we iedere dag met onze medegasten aan het ontbijt zaten. Dat schept dan al snel een band.
Het voorstel van de hoteleigenaar om met z’n allen een kip piri piri tour te ondernemen, werd daarom ook enthousiast ontvangen.

In een colonne van gehuurde Hertz auto’s reden wij naar het restaurant. Volgens hoteleigenaar Gerard kon je daar de beste kip piri piri van Portugal eten.
Dat ze er ook kwistig waren met de wijn was alleen maar een bijkomend voordeel.
Na een aantal karaffen helderrode sappige wijn waren we geen medehotelgasten meer… Nee, we waren bloedbroeders. Daar moest op gedronken worden. Speciale Portugees gebrouwen ondefinieerbare likeurtjes kwamen op tafel. “Wie er het eerste thuis is”, werd er jolig geroepen. Dat deze zelfde meneer die avond zijn hotelkamer niet meer uitkwam vanwege een acuut ingetreden kater, was natuurlijk hilarisch.

Enfin, terug naar de kip piri piri. Eigenlijk kun je elk stuk van de kip gebruiken voor dit gerecht. Wie van kluiven houdt, koopt kippenbouten of drumsticks. Zij die liever met mes en vork eten, kopen kipfilet of kippendij. Pas de hoeveelheid piri piri kruiden naar smaak aan. Serveer er een frisse komkommersalade met yoghurt en geroosterde paprika’s bij. Ook lekker met gebakken krielaardappels.

Meer zonnige vakantierecepten? Deze cassoulet met inktvis doet je naar Spanje verlangen. Of maak eens shakshuka, ook zo’n zalig (camping)eenpansgerecht.

Kipgerecht Kip piri piri
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een wel bekend Portugees gerecht dat in elk restaurant op de kaart staat. Lekker met geroosterde rode paprika en een komkommersalade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 2 of 3 el piri piri kruiden
  • 1 tl tomatenketchup
  • 2 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • Scheut olijfolie
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
Bereidingswijze
  1. Doe de kipfilets in een ovenbestendige schaal
  2. Meng alle overige ingrediënten in een kom tot een marinade
  3. Smeer de kip aan alle kanten in met deze marinade
  4. Dek af met aluminiumfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om alle smaken goed te laten intrekken
  5. Haal een kwartier voordat de kip de oven in gaat de schaal uit de koelkast
  6. Verwarm de oven op 180 graden
  7. Zet de schaal in het midden van de oven
  8. Rooster de kip circa 20 minuten
  9. Serveer met geroosterde paprika's en een salade met komkommer en yoghurt
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Makkelijke recepten, Portugese recepten Tagged With: Citroensap, Kip, Knoflook, Piri Piri Kruiden, Tomatenketchup, Yoghurt

Zoeken

Previous Post: « Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak
Next Post: Recept Chocolade en karamel koekjes »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Garnalenkroket met mayonnaise en little gem

Garnalenkroket met mayonaise en little gem

Koreaanse tonijnkoekjes

Koreaanse tonijnkoekjes

Recept Burger kipkerrie

Recept Burger kipkerrie

Muffins met champignon en parmezaan

Recept Muffins met champignon en parmezaan

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Recept Mexicaanse wraps met gehakt en groenten uit de oven

Recept Mexicaanse wraps met gehakt en groenten uit de oven

Gevulde kip met artisjokken en gevogeltejus

Gevulde kip met artisjokken en gevogeltejus

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Regenboogforel met maispuree en sinaasappelsaus

Quinoaburger

Quinoaburger

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.