• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Kipgerechten Wraps met kip en feta

Kipgerechten Wraps met kip en feta

6 juni 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kipgerechten Wraps met kip en feta

Een hele ervaring

Diegenen die nog niet de Amsterdam Lookout beklommen hebben, moeten dat nodig eens gaan doen. Of nou ja, beklommen, er gaat een ultrasnelle experience lift naar de top. Zo eentje met flikkerende lichtjes waar je acuut duizelig van wordt. Aan mensen met epilepsie wordt dan ook afgeraden aan dit festijn deel te nemen. Ik weet alleen niet hoe zij dan boven komen, maar daar gaat het nu niet om. Zullen ze vast wel over nagedacht hebben daar in die toren.

Eenmaal boven op het voormalige Shellgebouw aan het IJ, heb je een 360 graden panorama view van Amsterdam. Tevens kun je er de thrill van je leven ervaren. Er staan namelijk twee schommels aan de rand van het dak waarop je kunt plaatsnemen. Al schommelend bungel je dan 100 meter hoog in het luchtledige. Met mijn hoogtevrees liet ik deze attractie begrijpelijk aan mij voorbij gaan.

Tijd om de knipperende disco lift weer naar beneden te nemen. Mijn gezelschap en ik waren toe aan een koele versnapering en lekker hapje. We streken neer met kaasjes, nootjes en wijn in een nabij gelegen parkje. Buiten eten en borrelen is toch net altijd wat lekkerder dan binnen achter de ramen.

Tijd dus om deze wraps te maken. Ideaal om mee te nemen naar een zondagse picknick. Of als makkelijke maaltijd in de tuin na een dag ploeteren op kantoor. Ik vulde de wraps met kip, maar je kunt ze ook alleen met groenten vullen. Gebruik gewoon je fantasie. Alles wat jij lekker vindt om koud op te eten is prima!

En mocht je nu toch bezig zijn om de picknickmand te vullen… Maak dan ook chocolademuffins en deze hartige cake met ui en kaas. Kleedje erbij en chillmodus aan.

Kipgerechten Wraps met kip en feta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
40 minuten
Totaal
55 minuten
 
Een lekker zomers picknickgerecht. Thuis maken en dan meenemen om in een park op te eten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 grote wraps
  • 2 kleine kipfilets
  • 1 el sambal
  • 2 el chilisaus en eventueel extra om erbij te serveren
  • 2 el honing
  • 2 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • Peper
  • Zout
  • Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
  • Sla naar keuze
  • 1 acocado
  • 1 el Griekse yoghurt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
  2. Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
  3. Laat 30 minuten pocheren in het vocht
  4. Giet de kip af en trek met twee vorken of je handen uit elkaar
  5. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
  6. Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
  7. Doe de sambal, chilisaus, honing en 1 eetlepel citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
  8. Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
  9. Voeg peper en zout naar smaak toe
  10. Prak de avocado fijn met een vork in een kom en meng met de yoghurt en de resterende eetlepel citroensap
  11. Voeg peper en zout naar smaak toe
  12. Verwarm de wraps volgens de verpakking
  13. Smeer de avocadospread over de wraps
  14. Beleg de wraps met de sla
  15. Verdeel over iedere wrap de helft van de kip en bosui
  16. Verkruimel er de feta over
  17. Bestrooi eventueel met koriander
  18. Rol de wrap op en snij doormidden
  19. Geef er eventueel nog extra chilisaus bij
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Mexicaanse recepten Tagged With: Avocado, Bosui, Chilisaus, Citroensap, Feta, Griekse Yoghurt, Honing, Kip, Kippenbouillon, Sambal, Wraps

Zoeken

Previous Post: « Recept gevulde paprika met gorgonzola
Next Post: Recept Falafel met tomatensalade »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Hazenrug met rode portsaus

Hazenrug met rode portsaus

Pompoensoep met Harrissa garnalen

Pompoensoep met Harrissa garnalen

Recept Ossenstaart

Recept Ossenstaart

Kleverige worst met marmelade

Kleverige worst met marmelade

Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Recept gepocheerde kip in kokosmelk

Recept Hartige doperwtentaart

Recept Hartige doperwtentaart

Antipasti van gele paprika en mozarella

Antipasti van gele paprika en mozarella

Coquilles met aziatischedressing

Coquilles met aziatischedressing

Recept Broccoli uit de oven

Recept Broccoli uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.