Een hele ervaring
Diegenen die nog niet de Amsterdam Lookout beklommen hebben, moeten dat nodig eens gaan doen. Of nou ja, beklommen, er gaat een ultrasnelle experience lift naar de top. Zo eentje met flikkerende lichtjes waar je acuut duizelig van wordt. Aan mensen met epilepsie wordt dan ook afgeraden aan dit festijn deel te nemen. Ik weet alleen niet hoe zij dan boven komen, maar daar gaat het nu niet om. Zullen ze vast wel over nagedacht hebben daar in die toren.
Eenmaal boven op het voormalige Shellgebouw aan het IJ, heb je een 360 graden panorama view van Amsterdam. Tevens kun je er de thrill van je leven ervaren. Er staan namelijk twee schommels aan de rand van het dak waarop je kunt plaatsnemen. Al schommelend bungel je dan 100 meter hoog in het luchtledige. Met mijn hoogtevrees liet ik deze attractie begrijpelijk aan mij voorbij gaan.
Tijd om de knipperende disco lift weer naar beneden te nemen. Mijn gezelschap en ik waren toe aan een koele versnapering en lekker hapje. We streken neer met kaasjes, nootjes en wijn in een nabij gelegen parkje. Buiten eten en borrelen is toch net altijd wat lekkerder dan binnen achter de ramen.
Tijd dus om deze wraps te maken. Ideaal om mee te nemen naar een zondagse picknick. Of als makkelijke maaltijd in de tuin na een dag ploeteren op kantoor. Ik vulde de wraps met kip, maar je kunt ze ook alleen met groenten vullen. Gebruik gewoon je fantasie. Alles wat jij lekker vindt om koud op te eten is prima!
En mocht je nu toch bezig zijn om de picknickmand te vullen… Maak dan ook chocolademuffins en deze hartige cake met ui en kaas. Kleedje erbij en chillmodus aan.
- 2 grote wraps
- 2 kleine kipfilets
- 1 el sambal
- 2 el chilisaus en eventueel extra om erbij te serveren
- 2 el honing
- 2 el citroensap
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 100 gram feta, verkruimeld
- 1 liter kippenbouillon
- Peper
- Zout
- Handvol fijngehakte koriander (optioneel)
- Sla naar keuze
- 1 acocado
- 1 el Griekse yoghurt
- Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
- Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
- Laat 30 minuten pocheren in het vocht
- Giet de kip af en trek met twee vorken of je handen uit elkaar
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
- Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
- Doe de sambal, chilisaus, honing en 1 eetlepel citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
- Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Prak de avocado fijn met een vork in een kom en meng met de yoghurt en de resterende eetlepel citroensap
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Verwarm de wraps volgens de verpakking
- Smeer de avocadospread over de wraps
- Beleg de wraps met de sla
- Verdeel over iedere wrap de helft van de kip en bosui
- Verkruimel er de feta over
- Bestrooi eventueel met koriander
- Rol de wrap op en snij doormidden
- Geef er eventueel nog extra chilisaus bij
Geef een reactie