Laatste concert Adele
De laatste donderdag van juni heb ik waarschijnlijk een stukje geschiedenis geschreven. Ik was namelijk samen met drie vrienden bij het afscheidsconcert van Adele in Wembley Arena in good old Londen.
De zangeres met het gouden strottenhoofd gaf haar laatste vier concerten op woensdag 28 en donderdag 29 juni en op 1 en 2 juli. Wegens stemproblemen cancelde ze de weekendshows en stelde daarmee vele fans teleur. Je zult maar helemaal uit China zijn gekomen om het concert te zien! Of Australië! Dan baal je toch nog wel effe extra als een stekker.
Donderdag 29 juni was dus D-day voor Adele. De handdoek werd deze avond dus in de ring gegooid. Wij knepen onszelf in de handen dat we haar nog live gehoord en gezien hebben. Het was namelijk memorabel. Een waar spektakel met vuurwerk en duizenden zingende fans. Ook Adele zelf kon er wat van. Met veel humor kletste ze haar show aan elkaar. Je zou bijna geloven dat je gezellig bij haar thuis op de koffie was.
Nadat Adele in een taxi de arena verlaten had, was het ook voor ons tijd om naar huis te gaan. Samen met de 89.996 andere bezoekers schuifelden wij het pand uit. Uiteraard zat elke taxi vol en stonden we als sardientjes in een blik in de metro. Omdat onze pizzapunt als avondmaal al enige uren geleden was verorberd arriveerden we uitgehongerd en snakkend naar een drankje twee uur later in ons appartement. Aanvalluh!
Omdat een pizzapunt nou niet direct een gezond maagvullend maal is geef ik jullie dit kiprecept voor als je ’s avonds nog ergens naartoe moet. Je hebt alleen een bakblik of een grote ovenschaal nodig waar je alle ingrediënten in doet. De oven doet de rest. O ja, en je moet nog de saus maken, maar dat is maar vijf minuten werk. Gebruik desnoods kant en klare teriyaki saus.
Geef er rijst of noedels bij of houdt het alleen bij kip met groenten.
- 4 kippendijen
- 100 gram peultjes
- 250 gram wortels, in kleine stukjes gesneden
- 1 kleine broccoli, in roosjes gesneden
- Handvol cashewnoten
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 4 el honing
- 1.5 tl sesamolie
- 60 ml sojasaus
- 3 cm verse gember, geschild en geraspt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el maizena
- 3 el water
- Doe de sojasaus, honing, gember, knoflook, sesamolie, maizena en water in een steelpan en breng al roerend aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat circa drie minuten pruttelen tot een dikke stroperige teriyaki saus
- Verwarm de oven op 200 graden
- Bekleedt een bakblik met aluminiumfolie
- Leg de kippendijen in het bakblik
- Verdeel de helft van de saus over de kip en smeer de kip aan alle kanten goed in met de saus
- Zet 10 minuten in de oven
- Hussel dan de broccoli, wortels en peultjes met de andere helft van de saus en een theelepel sesamolie door elkaar en leg ze bij de kip in het bakblik
- Bak nog 20 tot 25 minuten
- Haal het bakblik uit de oven en strooi de cashewnoten en lente ui over het gerecht
- Lekker met rijst of noodels
Geef een reactie