Overlevingsplan voor op de camping
Kamperen is voor menig mens eerder kramperen. Zij griezelen bij het idee om zich over te leveren aan de ongemakken van de camping. Want lieve lezers, wees eens eerlijk, ook al ben je nog zo’n verstokte kampeerder, die ongemakken zijn er nu eenmaal. Daar heb ik echter wat op gevonden.
Om alvast in de kampeerstemming te komen moet je heel simpel het onderstaande actieplan volgen. Doe dit drie weken lang en geen camping zal jou daarna nog angst aanjagen. Ongemakken, wat zijn dat!
Actie 1: Kook drie weken lang eenpansmaaltijden op een butagasje in de tuin. Ja, ook als het regent dat het giet. Gebruik niet meer dan vier ingrediënten. Meer ruimte heb je immers niet in de meegebrachte koelbox.
Actie 2: Loop op je werk met de wc-rol door de gang om alvast een beetje te wennen aan het feit dat al je mede kampeerders weten dat jij een number two gaat deponeren.
Actie 3: Zet je deuren wagenwijd open en knoei flink wat limonade of ander zoets op de vloer.
In je tent zitten namelijk altijd mieren ook al veeg en poets je je suf.
Actie 4: Zet je timer op drie minuten en probeer dan helemaal gedoucht te zijn -inclusief gewassen haren. De douches op de camping geven je namelijk ook niet meer dan drie minuten warm water voordat je er glibberend een nieuw muntje in moet gooien.
Actie 5: Lampen zijn in deze drie acclimatiseringsweken verboden. Kaarsen zijn uiteraard wel toegestaan evenals de zaklamp die eventueel vastgebonden is aan het hoofd. Humor is namelijk onontbeerlijk op de camping.
Actie 6: Speel elke avond een spelletje pesten, rummikup of zeeslag. Als je elkaar dan na drie weken nog niet de hersens hebt ingeslagen, weet je dat je klaar bent voor het offline avontuur.
Deze kip met gorgonzola maak je campingproof door een pan in plaats van een oven te gebruiken. Bak de kip in de pan en voeg de tomatensaus toe. Lekker even laten pruttelen en de gorgonzola vervolgens in plakken op de kip leggen.
Eet er een groene salade en knapperig stokbrood met een dikke laag gezouten boter bij.
Ach, het campingleven is zo gek nog niet.
Geen fan van gorgonzola? Maak dan dit kipgerecht met parmezaanse kaas in plaats van gorgonzola.
- 2 kipfilets
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el gedroogde oregano
- Zwarte peper
- 75 gram gorgonzola, in blokjes gesneden
- Klein handje zwarte olijven
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verwarm de tomaten met de knoflook, oregano en flink wat gemalen zwarte peper in een steelpan
- Laat 15 minuten pruttelen
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de tomatensaus er overheen
- Verdeel de gorgonzola en de olijven over de saus
- Zet de schaal 20 minuten in de oven
- Haal de schaal uit de oven en zet de grill aan
- Zet de schotel nog circa 5 minuten onder de hete grill tot de gorgonzola een mooi bruin korstje heeft gekregen
- Lekker met stokbrood met boter en een groen salade met geroosterde uien
Geef een reactie