Voor mijn verjaardag
Hebben jullie van de Big Green Egg (BGE) gehoord. Deze hippe bbq in de vorm van een groot groen ei – duh – is de Weber bbq van 2015. Voordeel van dit eitje is dat je ‘m zowel binnen als buiten kunt gebruiken en dat is in dit land geen overbodige luxe. Nadeel is de hoge prijs die gevraagd wordt. Dan maar een kippetje eten in een restaurant dat heel hip dus de vlees- en kipgerechten op de BGE bereidt. Kan niet anders zeggen dan dat ik de kip tot op het bot verslonden heb. Heerlijk mals en met die typische rooksmaak van de bbq. Helaas moest ik het thuis zonder doen. Maar dit kipgerecht is een goede runner up. Lekker mals, zacht en vol van smaak. Maar ik weet wel wat ik voor mijn verjaardag vraag…
- 400 gram kipfilet
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook
- 1 bol mozzarella
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Basilicum
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan
- Bak de knoflook een paar seconden aan
- Voeg de tomatenstukjes toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Draai het vuur zacht en laat 15 minuten pruttelen
- Bak in een koekenpan de kipfilets aan elke kant in twee minuten bruin
- Leg ze naast elkaar in een ovenschaal
- Giet de saus erover
- Snij de mozzarella in plakken
- Leg de mozzarella op de saus
- Strooi de parmezaanse kaas er gul over
- Zet 30 minuten in de oven tot de kaas bubbelt
- Snij een paar basilicumblaadjes fijn en strooi over de kipschotel
- Lekker met een groene salade en stokbrood
Geef een reactie