• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Kleverige kipdrumsticks

Kleverige kipdrumsticks

16 augustus 2014 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Marokkaanse Kip

Male bonding

Mijn vent houdt niet van kluiven. Hoezo, niet van kluiven? Was het niet dat menig man, nog voor de all you can eat sushi restaurants uit de grond sproten, aan male bonding deed tijdens het onbeperkt spareribs eten in twee uur? Hele levensvragen werden daar boven die ribbetjes besproken en hoe meer afgekloven botjes, hoe groter het respect. Dat waren nog eens mannen, dames. Tegenwoordig wordt het vlees met chirurgische precisie met mes en vork van het bot gesneden, bang voor vieze vingers. En zeg nou zelf, daar word je als vrouw toch niet echt warm van. Verandering was nodig en wel nu. Ik kocht een pak drumsticks en maakte de meest kleverige marinade ever. Na een uur in de oven was de kip mals en gaar. In een schaal deponeren en bestek weglaten. Was M nog huiverig bij drumstick nummer een, bij de tweede echter was hier niets meer van over. Met gretige vingers werden ook nummer drie en vier verslonden. Dus heren, als je dit leest, release your inner caveman en kluif ze! Ps: ik distantieer me van alle gevolgen bij toepassing van bovenstaand advies bij een eerste date…

Kleverige kipdrumsticks
 
Bewaar Print
Voorbereiding
2 uren 30 minuten
Bereiding
1 uur
Totaal
3 uren 30 minuten
 
Als het vlees van het bot af glijdt dan is je kippendrumstick goed. Deze Marokkaanse versie is kleverig en heerlijk met een zomerse salade voor op het terras in de tuin.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 6 kippendrumsticks
  • 
1 zeer fijn gehakte of geraspte ui
  • 
3 klein gesneden tenen knoflook
  • 
1 el olijfolie
  • 
4 el mosterd
  • 2 cm geraspte verse gemberwortel
  • 
1 el sojasaus
  • 
2 el fijngehakte verse koriander
  • 
zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Bereidingswijze
  1. Doe de fijngehakte ui, knoflook, olijfolie, sojasaus, mosterd, geraspte gemberwortel en de fijngehakte verse koriander in een kom.
  2. Roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  3. Roer er dan het paprikapoeder en peper en zout naar smaak doorheen.
  4. Doe de drumsticks erbij en schep alles goed door elkaar.
  5. De Drumstick moeten helemaal bedekt zijn door de marinade.
  6. Laat minimaal twee uur marineren.
  7. Verwarm de oven op 220 graden.
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de gemarineerde drumsticks daar op.
  9. Schep de resterende marinade er overheen.
  10. Plaats de bakplaat in de oven en bak de drumsticks 30 minuten.
  11. Draai daarna om en bak nog 30 minuten.
  12. Lekker met een groene salade of Turks brood.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Leuke recepten, Marokkaanse recepten Gelabeld met:Kip, Knoflook, Koriander, Paprikapoeder, Sojasaus, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Lamsrack met tuinbonen
Next Post: Spinaziesoep »

Reader Interactions

Comments

  1. Menno Wisman

    19 augustus 2014 at 16:39

    Wauw, het ziet er heerlijk uit! Dat wil ik graag binnenkort proeven!
    Fijn om te lezen dat ik als man weer ongegeneerd mag kluiven, laat maar komen die spare ribs, kippen drums!
    Ok dan niet p een eerste date, tweede kan wel??!?!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      20 augustus 2014 at 17:54

      Je bent altijd welkom hoor! Tja, ook kluiven op de tweede date is op eigen risico;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Worst met ui en Gorgonzola

Worst met ui en Gorgonzola

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme

Hazenrug met rode portsaus

Hazenrug met rode portsaus

Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas

Recept Carpaccio Tomaat met Oude kaas

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Groene groenten salade met feta

Recept Eierkoeken

Recept Eierkoeken

Recept Maistaart

Recept Maistaart

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.