• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Turkse recepten » Kofta van lamsgehakt met peterselie

Kofta van lamsgehakt met peterselie

24 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kofta van lamsgehakt met peterselie

Meer servetten

Ik had onlangs het genoegen om getrakteerd te worden op een etentje bij een wereldrestaurant. Ik noem het een wereldrestaurant omdat je de keuze hebt uit verschillende internationale dishes. En om net effe anders te zijn dan de rest, rijgt deze toko hun gerechten aan een spies. Dat klonk goed, dus vol verwachting namen we plaats aan tafel. Voor we maar iets konden bestellen kregen we een gedegen uitleg over de invulling van de avond. De serveerster eindigde heel serieus haar betoog met de mededeling dat we unlimited gebruik mochten maken van de servetten in de houder op tafel. Dat liet ik mij uiteraard geen twee keer zeggen en onder het mom van YOLO veegde ik na iedere hap uitgebreid mijn mond schoon. Na een rondje soep en retourtje saladebar kwam de bediening vertellen dat de gaucho met de eerste spies vlees zou komen. Ik keek uit naar een breedgeschouderde vurige cowboy die mij met flair de spies zou serveren. Ik zag helaas alleen een magere brillenmans in de hoek die vast nog geen alcohol mag bestellen in de kroeg. Maar het eten was heerlijk, dat moet gezegd worden. Malse stukken vlees, geroosterde scampi’s en een gegrilde ananasspies als dessert. Deze Turkse Kofta van lamsgehakt had zo in het menu gepast. Het is het lekkerst met lamsvlees, maar bij gebrek aan een Islamitische slager, kun je ook rundergehakt gebruiken. Koop een pak servetjes en laat je helemaal gaan.

Kofta van lamsgehakt met peterselie
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Turkse kofta gemaakt met lamsgehakt, paprikapoeder, komijn en peterselie. Heerlijk als hoofdgerecht bij de: Aubergine met feta en spinazie, spinazie raita en ayran yoghurt drankje.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
  • 1 handje verse platte peterselie, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 klein handje paneermeel
  • 1 el rode paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Doe het gehakt, de peterselie, paneermeel en de specerijen in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe
  2. Meng goed door elkaar en vorm een grote bal
  3. Vorm circa 12 balletjes en druk ze een beetje plat
  4. Zet de ovengrill aan
  5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Zet de plaat in het midden van de oven
  7. Grill de balletjes 7 minuten en draai dan om
  8. Grill ze nog een keer 5 minuten totdat ze mooi bruin en gaar zijn
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Turkse recepten Tagged With: Komijn, Lam, Paprikapoeder, Peterselie, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen
Next Post: Aubergine met feta en spinazie »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven

Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Recept Gepocheerd ei uit magnetron

Recept Gepocheerd ei uit magnetron

Recept Garnalen uit de oven

Recept Garnalen uit de oven

Samosa

Menu 5 keer Indiaas

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Salade van tomaat en Marokaanse dressing

Salade van tomaat en Marokkaanse dressing

Recept Viskoekjes met panko korst

Recept Viskoekjes met panko korst

Salade Ui Sinasappel

Salade ui en sinaasappel (met eend)




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in