• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Konijnenbout in mosterdsaus

Konijnenbout in mosterdsaus

20 november 2014 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Konijn in mosterdsaus

Luister en huiver

Naast koken vind ik het heerlijk om nieuwe eettentjes uit te proberen. Helaas is dat geen goedkope hobby, dus maak ik vaak gebruik van zo’n kortingsbon. Dat je af en toe door het restaurant als koopjesjager wordt gezien, moet je dan op de koop toe nemen. Maar zo bont als die ene keer, heb ik het nog niet eerder meegemaakt. Luister en huiver. Er werd ons een vijf gangen wildmenu beloofd. Zelden ben ik zo teleurgesteld geweest over de kwaliteit van het eten. Eerste gang: een soep die zo zout was dat ik de rest van de avond mijn waterglas bleef bijvullen en bijna mijn smaakpapillen verloor. Tweede gang: twee laffe stukjes eendenborst op al even zo laf bedje van sla. Derde gang: klein stukje rookworst dat verdacht veel leek op zijn neef uit de supermarkt. Gang vier: uitgedroogde mini-fazant met bleke friet en wat verdwaalde groenten. Gang vijf: roomijs met een gezellige toef slagroom. Je snapt dat wij gedesillusioneerd richting huis fietsten. Eens en nooit weer. Ik moest er ineens aan denken toen ik deze malse konijnenbout in mosterdsaus aan het bereiden was. Lekker met een romige mosterdsaus. Heb toch even gegoogled… Het restaurant is inmiddels failliet. Eind goed, al goed.

4.0 from 1 reviews
Konijnenbout in mosterdsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
1 uur 20 minuten
Totaal
1 uur 35 minuten
 
Wildmenu met konijn en spruitjes en een stevige mosterdsaus.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 konijnenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels bloem
  • 5 dl groentenbouillon
  • 150 gram boter
  • Peper en zout
  • 500 gram spruitjes
Bereidingswijze
  1. De konijnenbouten inwrijven met zout en peper
  2. Smelt de 150 gram boter in de braadpan
  3. Braadt de bouten om en om bruin
  4. Bouten uit de pan nemen en op een bord leggen
  5. Voeg bij de braadboter een fijn gesnipperde ui, een uitgeperst teentje knoflook, 2 volle eetlepels mosterd en 3 eetlepels bloem
  6. Roer door elkaar en voeg er een lepel crème fraiche aan toe
  7. Schenk nu 5 dl bouillon in de braadpan en roer van het geheel een gladde saus
  8. Naar smaak zout en vers gemalen peper toe voegen
  9. leg de bouten terug in de saus en laat het met deksel op de pan 1uur stoven
  10. Keer de bouten af en toe en bedruip met de saus
  11. Lekker met spruitjes
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten Tagged With: Bloem, Groentebouillon, Knoflook, Konijn, Mosterd, Spruitjes

Zoeken

Previous Post: « Quinoaburger
Next Post: Salade ui en sinaasappel (met eend) »

Reader Interactions

Comments

  1. arie

    21 juli 2019 at 18:02

    ongelooflijk lekker

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      21 juli 2019 at 22:40

      Wat een super leuk compliment Arie!!! Dank je wel! Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Pompoensoep met Harrissa garnalen

Pompoensoep met Harrissa garnalen

Recept Spinazieomelet met zalm

Recept Spinazieomelet met zalm

Recept Croque Madame

Recept Croque Madame

Kipschotel met parmezaan

Kipschotel met parmezaan

Gevulde piepkuiken met abrikoos en pistachenoten

Gevulde piepkuiken met abrikoos en pistachenoten

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Worteltaart

Recept Worteltaart

Coquille met wortel en botersaus

Coquille met wortel en botersaus

Yoghurt drank met munt

Yoghurt drank met munt

Recept Vijgen met geitenkaas

Recept Vijgen met geitenkaas




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.