Hartige taart met pompoen
Hebben jullie ook zo genoten van het weer het afgelopen paasweekend? Ik heb heerlijk in de tuin gezeten met de nodige hapjes en drankjes. Zelfs de bbq is weer uit de schuur gehaald. Dat vind ik namelijk het ultieme zomergevoel. Alleen die geur van geroosterd vlees, vis of groenten maakt mij al blij.
Witte melkflesjes
Ik zag dat de korte broeken bij veel mensen uit de kast zijn gehaald en ook de slipper mocht aan de zomerlook niet ontbreken. Ik trek zelf pas een korte broek of rok aan als het kwik boven de 27 graden uitkomt. Ik weet het niet… Ik heb het nooit zo snel heel warm. Of ik wil het jullie niet aandoen om naar deze witte melkflesjes te kijken, dat kan ook.
Anyways, na alle heerlijke versnaperingen is het weer even een dagje gezond hier in huize CurlsCulinair. Deze koolhydraatarme taart, ook wel frittata genoemd, is dan uitermate geschikt om te eten. Boordevol groenten en geen deeg. De pompoen smaakt echt verrassend in deze toch wel Aziatisch getinte taart. Probeer maar eens!
Wil je meer koolhydraatarm eten? Deze lasagne van pompoen is zoooooo lekker! Moet je echt een keer maken. Of wat dacht je van een nasi met bloemkoolrijst? Ook om je vingers bij af te likken.
- 5 eieren
- 2 lente-ui, in ringen gesneden
- 2 rode uien, fijngehakt
- 75 gram pompoenblokjes
- 3 el lichte sojasaus
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat en rooster de pompoen 15 minuten en laat iets afkoelen
- Kluts de eieren samen met de ui, lente-ui en sojasaus
- Snij de pompoen nog iets kleiner en voeg toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Kluts alles nogmaals goed door elkaar
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vet goed in met boter
- Giet het ei mengsel in de schaal
- Zet 30 minuten in de oven
- Laat iets afkoelen en snij in blokjes of punten
- Lekker met extra sojasaus om in te dippen
Geef een reactie