Bij de tijd
Zijn jullie een beetje van de hipperdepip? Ik eigenlijk helemaal niet. Ik houd het allemaal niet meer bij. Ben je net gewend aan broeken met wijde pijpen, moet je alweer naar de winkel voor een skinny jeans of andersom. Zat je gisteren nog te knagen op moerbeien en goji bessen, blijkt dat vandaag net zo gezond voor je te zijn als good old boerenkool. Natuurlijk heet het in hipsterland geen boerenkool, stel je toch eens voor, dat klinkt net alsof je het zelf nog uit de klei moet trekken. Nee, je eet kale, oftewel boerenkool op z’n Engels. Tegenwoordig mag je ook nog maar een keer per week vette vis. En rood vlees is allang gekelderd op de wereldwijde trendlijst. Roze is het nieuwe zwart of was het nu dat zwart het nieuwe roze is. Weet je wat, ik ga helemaal op safe vandaag. Een roze met groen (zeer biologisch verantwoord) gerecht met een krabmousse met komkommer en Ricard. Lekker hip gedrapeerd, zoals nu in vele restaurants helemaal the bomb is. Of was dat alweer vorig jaar… zucht, lekker is het in elk geval wel.
- 100 gram wit vis (ik gebruikte kabeljauw, maar tilapia, koolvis of pangasius kan ook)
- 50 gram surimiflakes
- 1 dl droge witte wijn
- 2,5 dl visbouillon
- Het sap van ½ citroen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 stijfgeklopt eiwit
- 1 dl stijfgeklopte slagroom
- peper en zout
- 1 komkommer
- Twee extra surimiflakes
- 1 el gembersiroop
- 2 el Ricard
- Sap van 1 limoen
- Kook de visfilets en surimiflakes (houdt er dus twee apart) gaar in de wijn en visbouillon
- Mix glad met de staafmixer tot egale massa
- Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en wat zout en laat een beetje afkoelen
- Meng er voorzichtig de room en eiwit door en laat enkele uren afkoelen in de koelkast
- Vorm tussen twee lepels balletjes van deze mousse
- Schaaf linten van de komkommer
- Doe ze in een schaal samen met de surimiflakes
- Maak een marinade van de gembersiroop, 2 el Ricard en het limoensap
- Giet de marinade over de surimisticks en de komkommerlinten
- Laat ook even marineren in de koelkast
- Snijd de surimiflakes doormidden
- Rol de komkommerlinten op
- Leg op elk bord 4 komkommerrolletjes, 3 bolletjes vismousse en de surimihelften
Geef een reactie