• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Krabmousse met komkommer en Ricard

Krabmousse met komkommer en Ricard

24 maart 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Krabmousse met komkommer en Ricard

Bij de tijd

Zijn jullie een beetje van de hipperdepip? Ik eigenlijk helemaal niet. Ik houd het allemaal niet meer bij. Ben je net gewend aan broeken met wijde pijpen, moet je alweer naar de winkel voor een skinny jeans of andersom. Zat je gisteren nog te knagen op moerbeien en goji bessen, blijkt dat vandaag net zo gezond voor je te zijn als good old boerenkool. Natuurlijk heet het in hipsterland geen boerenkool, stel je toch eens voor, dat klinkt net alsof je het zelf nog uit de klei moet trekken. Nee, je eet kale, oftewel boerenkool op z’n Engels. Tegenwoordig mag je ook nog maar een keer per week vette vis. En rood vlees is allang gekelderd op de wereldwijde trendlijst. Roze is het nieuwe zwart of was het nu dat zwart het nieuwe roze is. Weet je wat, ik ga helemaal op safe vandaag. Een roze met groen (zeer biologisch verantwoord) gerecht met een krabmousse met komkommer en Ricard. Lekker hip gedrapeerd, zoals nu in vele restaurants helemaal the bomb is. Of was dat alweer vorig jaar… zucht, lekker is het in elk geval wel.

Krabmousse met komkommer en Ricard
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een prachtig bord met gemarineerde komkommer en surimiflakes in Ricard en gembersiroop. De vismousse is heerlijk luchtig en zacht en past perfect bij het anijssmaakje van de Ricard. Eet er eventueel wat geroosterde sneetjes brood bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Ingrediënten
Vismousse
  • 100 gram wit vis (ik gebruikte kabeljauw, maar tilapia, koolvis of pangasius kan ook)
  • 50 gram surimiflakes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl visbouillon
  • Het sap van ½ citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 stijfgeklopt eiwit
  • 1 dl stijfgeklopte slagroom
  • peper en zout
Gemarineerde komkommer en surimiflakes
  • 1 komkommer
  • Twee extra surimiflakes
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el Ricard
  • Sap van 1 limoen
Bereidingswijze
Vismousse
  1. Kook de visfilets en surimiflakes (houdt er dus twee apart) gaar in de wijn en visbouillon
  2. Mix glad met de staafmixer tot egale massa
  3. Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en wat zout en laat een beetje afkoelen
  4. Meng er voorzichtig de room en eiwit door en laat enkele uren afkoelen in de koelkast
  5. Vorm tussen twee lepels balletjes van deze mousse
Gemarineerde komkommer en surimiflakes
  1. Schaaf linten van de komkommer
  2. Doe ze in een schaal samen met de surimiflakes
  3. Maak een marinade van de gembersiroop, 2 el Ricard en het limoensap
  4. Giet de marinade over de surimisticks en de komkommerlinten
  5. Laat ook even marineren in de koelkast
  6. Snijd de surimiflakes doormidden
  7. Rol de komkommerlinten op
  8. Leg op elk bord 4 komkommerrolletjes, 3 bolletjes vismousse en de surimihelften
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Citroensap, Ei, Gembersiroop, Kabeljauw, Komkommer, Krab, Limoensap, Paprikapoeder, Ricard, Slagroom, Visbouillon, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Zoete aardappel pancakes met spinazie en paprika
Next Post: Avocadosoep met crumble en coquille »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Soep van Broccoli en spinazie

Recept Soep van Broccoli en spinazie

Kip met chocola en sinaasappel

Kip met chocola en sinaasappel

Recept Broodje stoofvlees

Recept Broodje Stoofvlees

Chili con carne van sukade en chocolade

Chili con carne van sukade en chocolade

Spaanse mosselen

Spaanse mosselen

Recept Vis met oestersaus uit de oven

Recept Vis met oestersaus uit de oven

Appel met gorgonzola

Appel met gorgonzola

Recept Panna cotta met walnoot

Menu 5 keer Italiaans

Recept Coquille met pompoen

Recept Coquille met pompoen

Recept Broodje pulled chicken

Recept Broodje pulled chicken




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.