• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Amerikaanse recepten » Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen

Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen

21 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen

Dank je wel

Voor de Amerikanen is de vierde donderdag in november een van de belangrijkste dagen in het jaar. Op die dag viert bijna in elk huishouden in de States namelijk Thanksgiving (dankzeggingsdag). Op deze nationale feestdag zeg je dank voor een goede oogst en alle andere goede dingen die het afgelopen jaar op je pad zijn gekomen. De hele familie komt bij elkaar en (vr)eet zich helemaal vol aan traditionele gerechten. Zo wordt er standaard een stuffed turkey (gevulde kalkoen) op tafel gezet en mag een pumpkin pie (pompoentaart) als dessert zeker niet ontbreken. Ik heb deze dag eigenlijk nog nooit gevierd, terwijl er toch zeker veel is om dankbaar voor te zijn. Ik doe dit jaar gewoon gezellig met die yankees mee. Maar omdat we in huize CurlsCulinair maar met z’n tweeën zijn, maakte ik een versimpelde versie van een thanksgiving diner. Ik serveerde de gevulde kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen. Ik had aan M een dankbare eter, dus mission acomplished. Waar zijn jullie dankbaar voor dit jaar?

Kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
1 uur 10 minuten
Totaal
1 uur 25 minuten
 
Kwartel gevuld met pompoen en overgoten met stroopsaus en begeleid met pannekoek van pompoen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 kwartels
  • 50 gram paddenstoelen
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 ml rode wijn
  • 225 ml appelstroop
  • Klein beetje citroensap
  • Zout
  • Peper
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 gram pompoen
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Schil en snijd de pompoen in stukjes en kook 15 tot 20 minuten gaar
  2. Giet af en prak met een vork tot een puree
  3. Voeg de eieren, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en melk toe aan de pompoenpuree
  4. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en giet er een soeplepel beslag in
  5. Bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden
  6. Ga zo door tot al het beslag op is
  7. Verwarm de oven op 200 graden
  8. Snijd de paddenstoelen heel fijn
  9. Vul de kwartels met elk ¼ van de paddenstoelen
  10. Leg ze in een grote ovenschaal en giet de gesmolten boter er over heen
  11. Bestrooi met zout en peper naar smaak
  12. Zet ze 30 minuten in de oven en keer ze twee keer om en bedruip ze dan met de boter in die in de schaal zit
  13. Doe de rode wijn in een steelpan en laat ⅓ inkoken
  14. Voeg de appelstroop toe en roer tot de stroop volledig is opgelost
  15. Voeg een scheutje citroensap en een snuf peper en zout toe
  16. Proef of het zo naar je smaak is of dat er nog wat zout, peper of citroensap bij moet
  17. Dien nu alles bij elkaar op
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Appelstroop, Bakmeel, Bakpoeder, Boter, Citroen, Ei, Kwartel, Melk, Paddestoelen, Pompoen, Rode Wijn, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Sabayon van paprika en rode peper met wafels
Next Post: Kofta van lamsgehakt met peterselie »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Salade met forel, avocado en radijs

Recept Salade met forel, avocado en radijs

Kipgerecht Kip piri piri

Kipgerecht Kip piri piri

Tonijnburger met wakame

Tonijnburgers

Recept Frikadel Pan

Recept Frikadel Pan

Recept Kip Kerrie met champignons

Recept Kip Kerrie met champignons

Hotdog met curry en zuurkool

Hotdog met curry gewurz en zuurkool

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Courgette salade met feta

Recept Courgette salade met feta

Recept Thaise vispakketjes uit de oven

Recept Thaise vispakketjes uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in