Dank je wel
Voor de Amerikanen is de vierde donderdag in november een van de belangrijkste dagen in het jaar. Op die dag viert bijna in elk huishouden in de States namelijk Thanksgiving (dankzeggingsdag). Op deze nationale feestdag zeg je dank voor een goede oogst en alle andere goede dingen die het afgelopen jaar op je pad zijn gekomen. De hele familie komt bij elkaar en (vr)eet zich helemaal vol aan traditionele gerechten. Zo wordt er standaard een stuffed turkey (gevulde kalkoen) op tafel gezet en mag een pumpkin pie (pompoentaart) als dessert zeker niet ontbreken. Ik heb deze dag eigenlijk nog nooit gevierd, terwijl er toch zeker veel is om dankbaar voor te zijn. Ik doe dit jaar gewoon gezellig met die yankees mee. Maar omdat we in huize CurlsCulinair maar met z’n tweeën zijn, maakte ik een versimpelde versie van een thanksgiving diner. Ik serveerde de gevulde kwartel met stroopsaus en pannekoek van pompoen. Ik had aan M een dankbare eter, dus mission acomplished. Waar zijn jullie dankbaar voor dit jaar?
- 4 kwartels
- 50 gram paddenstoelen
- 100 gram gesmolten boter
- 200 ml rode wijn
- 225 ml appelstroop
- Klein beetje citroensap
- Zout
- Peper
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 500 gram pompoen
- 100 ml melk
- 2 eieren
- Zonnebloemolie
- Schil en snijd de pompoen in stukjes en kook 15 tot 20 minuten gaar
- Giet af en prak met een vork tot een puree
- Voeg de eieren, bakpoeder, zelfrijzend bakmeel en melk toe aan de pompoenpuree
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en giet er een soeplepel beslag in
- Bak de pannenkoek goudbruin aan beide zijden
- Ga zo door tot al het beslag op is
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd de paddenstoelen heel fijn
- Vul de kwartels met elk ¼ van de paddenstoelen
- Leg ze in een grote ovenschaal en giet de gesmolten boter er over heen
- Bestrooi met zout en peper naar smaak
- Zet ze 30 minuten in de oven en keer ze twee keer om en bedruip ze dan met de boter in die in de schaal zit
- Doe de rode wijn in een steelpan en laat ⅓ inkoken
- Voeg de appelstroop toe en roer tot de stroop volledig is opgelost
- Voeg een scheutje citroensap en een snuf peper en zout toe
- Proef of het zo naar je smaak is of dat er nog wat zout, peper of citroensap bij moet
- Dien nu alles bij elkaar op
Geef een reactie