• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Thaise recepten » Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad

9 januari 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Laab kai met kip met vissaus in slablad

Zoet, zuur, zout, pittig en bitter

Alhoewel Thailand tegenwoordig bekent staat als het Llorett de Mar van Azië, heb ik er fijne herinneringen aan. De vriendelijkheid van de locals, de wir war van tuk tukjes, de prachtige versierde tempels en de heerlijke massages. En dan heb ik het nog niet eens over het eten gehad. Zoet, zuur, zout, pittig en bitter zijn de woorden die bij me opkomen als ik de Thai cuisine moet beschrijven. Alle gerechten zijn in balans. Ik heb dan ook heel wat Pad Thai, Tom kah kai en Yam taleh naar binnen gewerkt. Dit gerecht (Laab Kai – kip en vissaus in slablad ) is een van de populairste gerechten onder de Thaise bevolking en word in heel Thailand gegeten en ook in sommige delen van Laos. Laab, Larb of Lawb betekent in het Thais ‘Salade’, dit gerecht Laab Kai betekent vanuit het Thais vertaald dus ‘Salade Kip’. In Thailand at ik het met flink veel rode pepers. Deze versie is mild met één rood pepertje. Doe er dus gerust meer in als je van pittig houdt. Serveer het in mooie slabladeren en drink er een Singha biertje bij. Avondje op vakantie in eigen huis.

Laab kai met kip met vissaus in slablad
 
Bewaar Print
Voorbereiding
25 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
40 minuten
 
Thaise gerecht met gewokte kip met vissaus, peultjes, rode peper, korainder, bosui en cashewnoten in een slablad.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kristalsuiker
  • 350/400 gram kipfilet, in hele kleine stukjes gesneden
  • 2 el vissaus
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 rode peper ontdaan van zaadlijsten, fijngehakt
  • een handje koriander, fijngehakt
  • Scheutje sojasaus
  • Handje gezouten pinda's of cashewnoten
  • 6 mooie slabladeren van een krop ijsbergsla
  • Sugarsnaps of peultjes
Bereidingswijze
  1. Zorg dat al je ingrediënten klaar staan
  2. Verhit de olie in een wok of koekenpan op midden/hoog vuur
  3. Bak de knoflook ongeveer 20 seconden, kijk uit dat deze niet bruin wordt
  4. Doe de suiker erbij en bak nog 10 seconden mee
  5. Doe de kleine stukjes kip in de pan en bak ze gaar
  6. Voeg de vissaus toe en bak nog 2 minuten
  7. Breng op smaak met limoensap en eventueel peper en zout
  8. Vissaus is ook al erg zout dus proef het eerst even doordat je dit doet
  9. Voeg de rode ui en bosui toe
  10. Giet een scheut sojasaus naar smaak toe
  11. Maak van 3 bladeren een mooi bakje
  12. Schep de helft van het kipmengsel in het bakje
  13. Strooi er de koriander en pinda's overheen
  14. Maak ook zo het andere bord op
  15. Serveer er gekookte sugarsnaps of peultjes bij
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Makkelijke recepten, Thaise recepten Tagged With: Bosui, Cashewnoten, Kip, Knoflook, Koriander, Kristalsuiker, Limoen, Pinda, Rode Ui, Sla, Sojasaus, Sugarsnaps, Vissaus, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Bahn bao met salsa van ananas
Next Post: Aubergine met rundergehakt en feta »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Inktvis met ketjap en paksoi

Inktvis met ketjap en paksoi

Recept Merengue

Recept Merengue

Recept Sardientjes met piperade

Recept Sardientjes met piperade

Recept Avocadokoek met parmezaan

Recept Avocadokoek met parmezaan

Bramencake

Menu 5 keer cake

Recept courgette gevuld met feta

Recept courgette gevuld met feta

Recept Duivelse saus

Recept Duivelse saus

Recept Milkshake

Recept Milkshake

Recept Chocolademuffins

Recept Chocolademuffins




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.