• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Lamsburger met mozzarella en tomaat

Lamsburger met mozzarella en tomaat

10 juli 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Lamsburger met mozzarella en tomaat

UFO

Op een gewone woensdagavond ontplofte er ineens een social media bom in midden-Nederland. Boven Utrecht zou er een UVO gesignaleerd zijn. De NASA was nog net niet gealarmeerd zullen we maar zeggen. Maar goed ook, want het bleek uiteindelijk om een lichtshow van de Holland Opera te gaan die midden in een natuurgebied een voorstelling gaf. Toevallig had ik kaartjes voor de avond erna, dus vriendin en ik met hoge verwachtingen op weg. Aangezien we twee uur in de buitenlucht moesten bivakkeren aten we van te voren deze mediterrane lamsburgers voor een goed gevulde maag. Gewapend met winterjas en deken trotseerden wij daarna de wildernis om vervolgens op de VIP bank te belanden. Was denk ik niet helemaal de bedoeling, maar onder het mom van you only live once, gewoon met een stalen gezicht plaats nemen. Prachtige voorstelling hoor, maar na mate het einde in zicht kwam had ik nog geen lichteffectje gezien. Wat nou UVO’s. Opeens was daar een grote vlam en tevens het eind van de show. Vriendin en ik keken elkaar wat beteuterd aan. Was dat nou zo spannend? Gelukkig is het bij deze lamsburger met mozzarella en tomaat wel what you see is what you get. Eet ze!

Lamsburger met mozzarella en tomaat
 
Bewaar Print
Voorbereiding
50 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
 
Een geroosterd broodje met lamsburger en mozzarella en tomaat.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 375 gram lamsgehakt
  • 1.5 el gedroogde oregano
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 3 uitgelekte ansjovisfilets in stukjes gesneden
  • Peper
  • Zout
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • 2 tomaten in vieren gesneden
  • Handje vol verse basilicum
  • Olijfolie
  • Rucola (optioneel)
  • Handvol gerookte bacon (optioneel)
  • Handvol pompoenpitten (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Meng in een kom het lamsgehakt, oregano, peper, zout en de ansjovis en ui tot een egaal mengsel
  2. Vorm er twee burgers van
  3. Zet minimaal een half uur in de koelkast
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de burgers ⅘ minuten per kant
  5. Laat ze een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
  6. Verhit de grill in de oven
  7. Leg de tomatenpartjes in een schaal en besprenkel met olijfolie en strooi er zout en peper over
  8. Grill de tomaten in enkele minuten gaar (ze moeten een beetje een bruin korstje krijgen)
  9. Smeer een stukje ciabatta in met olijfolie en geperste knoflook
  10. Grill ook even in de oven tot dat het brood knapperig is
  11. Leg op een bord
  12. Leg de burger op de ciabatta
  13. Daarop de mozzarella en de tomaat
  14. Maak het af met enkele blaadjes verse basilicum
  15. Optioneel met een salade van ruccola en gebakken gerookte bacon met pompoenpitten met daarover een goede olijfolie als dressing
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Leuke recepten Tagged With: Ansjovis, Bacon, Basilicum, Lam, Mozzarella, Olijfolie, Oregano, Pompoenpitten, Rucola, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Artisjokken met vinaigrette
Next Post: Gekruide ossenworst met gefrituurde eidooier en mayonaise »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Curry van eend met pompoen en lychees

Curry van eend met pompoen en lychees

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Kreeft met kruidenboter

Kreeft met kruidenboter

Recept Spinazie met Huttenkase

Recept Spinazie met Huttenkase

Wortelburger

Wortelburger

Salade Ui Sinasappel

Salade ui en sinaasappel (met eend)

Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

Inktvis met ketjap en paksoi

Inktvis met ketjap en paksoi

Recept wraps met krokante kip

Recept wraps met krokante kip

Ragout van garnalen met doperwten

Ragout van garnalen met doperwten




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.