• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

15 augustus 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Lamsrack met tuinbonen

Lammetje scoren

Enige tijd geleden had ik M een lekkere lamsrack beloofd. En omdat belofte nu eenmaal schuld maakt, toog ik op mijn stalen ros naar de Islamitische slager. Daar kun je nog voor een fatsoenlijke prijs een lammetje scoren. Betaal je bij de Keurslager ruim € 15,00 voor een kilo vlees, hier tweederde minder. Voor € 5,50 mocht ik bijna 900 gram lamsrack mee naar huis nemen. Eenmaal thuis zakte de moed mij in de schoenen. Dat rackje moest natuurlijk nog wel schoongemaakt worden. Nu snap ik waarom het bij de slager zo duur is. Je betaald alleen al voor het werk wat die beste man er aan heeft om de vliezen en het vet te verwijderen en de botten schoon te schrapen. Anderhalf uur mensen. Ik herhaal: anderhalf uur heb ik geschraapt en gezwoegd om schone botjes te presenteren. Finally I did it. Volgens de Islamitische slager moest het vlees ingepakt in aluminiumfolie 1,5 uur op 150 graden in de oven. Dat leek mij een beetje overdreven. Voor een mooi korstje even aanbraden in de pan en dan 10 minuten op 160 graden de oven in. Perfect rosé. Lekker met tuinbonen en jus van munt.

Lamsrack met tuinbonen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur 20 minuten
Bereiding
35 minuten
Totaal
1 uur 55 minuten
 
Rechtopstaande lamsracks uit de oven en overgoten met muntsaus en frisse gekookte tuinbonen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 800 gram lamsrack
  • Tijm
  • Zeezout
  • Peper
  • 2 el munt
  • 100 ml witte wijn azijn
  • 1 el suiker
  • 200 gr tuinbonen
Bereidingswijze
  1. Maak het lamsrack schoon door het vlies te verwijderen en het vet en vlees van de ribben te verwijderen.
  2. Je kunt dit ook door de slager laten doen, maar daar is het vlees veel duurder dan bij een Islamitische winkel.
  3. Wrijf het vlees in met tijm, zout en peper.
  4. Zet weg in de koelkast.
  5. Stamp in een vijzel de munt klein en doe het in een steelpan.
  6. Voeg suiker en azijn toe en breng aan de kook.
  7. Roer net zo lang tot de suiker geheel opgenomen is.
  8. Zet dan weg in de koelkast om de smaken goed tot hun recht te laten komen.
  9. Laat het lamsrack 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  10. Verwarm de oven op 160 graden.
  11. Kook de tuinbonen in 6/8 minuten gaar.
  12. Laat in een koekenpan een klont boter smelten tot het bruist.
  13. Braad de lamsreck aan beide kanten aan. Hoeft niet lang, max 2 minuten per kant.
  14. Leg daarna in een ovenschaal en plaats de schaal in het midden van de oven.
  15. Na tien minuten haal je de schaal eruit en leg je een stuk aluminiumfolie over de schaal om het vlees te laten rusten.
  16. Leg de tuinbonen op een bord, daarover het lamsrack en besprenkel met de muntsaus.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Kristalsuiker, Lam, Munt, Tijm, Tuinbonen, Witte Wijnazijn

Zoeken

Previous Post: « Rundergehakt in tomatensaus
Next Post: Kleverige kipdrumsticks »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Chocolate chip cookies

Recept Chocolate chip cookies

Beef Wellington

Beef Wellington

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kaastaart met groenten

Recept Kaastaart met groenten

Recept McDonalds cheeseburger

Recept McDonalds cheeseburger

Bahn bao met salsa van ananas

Recept Vietnamese Bahn bao

Coquilles met aziatischedressing

Coquilles met aziatischedressing

Krabmousse met komkommer en Ricard

Krabmousse met komkommer en Ricard

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Pangasius in sticky saus met sugar snaps




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.