Rekenwonder
De wereld kun je ruwweg verdelen in beta mensen en alpha mensen. Ik ben duidelijk het laatste. Wiskunde, scheikunde en natuurkunde, voor mij allemaal abacadabra. Een soort van geheim schrift dat iedereen lijkt te snappen, behalve ik. Kan mij het nou schelen wat de kans is dat ik een banaan pak uit een zak met appels. Life is like a box of choclates. You never no what you gonna get. Neem eens een risico! Maar goed, dat kon je natuurlijk niet op je proefwerk schrijven zonder dat het nadelige gevolgen voor je rapportcijfer had. Kubussen vouwen was nog zo iets. Als iedereen zijn kubus al netjes voor zich had staan, liep ik nog te zwoegen hoe dat ding in vredesnaam in elkaar zat. Daarom lieve mensen, ben ik best trots op mijn homemade bakjes van bakpapier. Een rekenwonder zal ik nooit worden, maar het begin is er. Had wel stiekem de hoekjes vastgezet met een paperclip, maar dat hoeft verder niemand te weten toch?
- 1 kleine tomaat
- 1 rode peper in ringen gesneden
- 6 amandelen
- 1 ui gesnipperd
- 2 cm verse gember fijngesneden
- 1 stengel sereh fijngesneden
- 1 tl kunyit (kurkoma)
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 2 makreelfilets
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Vouw 2 stukken bakpapier tot bakjes
- Zet de bakjes op een bakplaat
- Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes
- Stop de tomaat, rode peper, noten, gemberwortel, sereh, ui, kunyit, olie en zout in een keukenmachine of vijzel en meng tot een smeuïg mengsel
- Bestrijk de makreel royaal met de kruidenpasta en leg ze in de bakjes van bakpapier
- Bak de vis 15 minuten in het midden van de oven gaar
- Lekker met roergebakken paksoi
Geef een reactie