Reiswensen
Marokko staat al een tijdje op mijn countries to visit lijstje. Met stip op nummer een staat nog altijd Chili, gevolgd door Argentinië en de Transmongolie express. Maar een rondreis door het land met de zes koningssteden lijkt me ook sprookjesachtig mooi. Ik zou dan in van die echte riads willen slapen. Dat zijn als het ware kleine oases in de stoffige en hectische grote steden. En dan inkopen doen bij de vele souks en bazars. In de avond strijk ik dan neer op de drukke markt en lurk ik tevreden aan mijn waterpijp. Uiteraard doe ik me te goed aan nationale specialiteiten zoals couscous en een tajine met vlees of vis. Snel dus maar een retourtje Marrakech boeken. De Marokkaanse forel met sinaasappel uit de oven is lekker fris met een tomaten/feta salade. Ook lekker met couscous. En nu op zoek naar mijn waterpijp, die heb ik nog ergens liggen. Mae alssalama!
- 4 verse forellen
- 4 el olijfolie
- zout
- ½ tl gemalen chilipeper
- ½ tl kaneel
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl gemalen foelie
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl gemalen laos
- sap en rasp van halve sinaasappel
- 40 g gepelde amandelen
- grof gehakt handje verse koriander
- Verwarm de oven op 200 graden
- Spoel de vissen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier
- Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in
- Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar
- Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn
- Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout
- Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen.
Heerlijk zeg deze vis uit de oven. Ga ik zeker nog een keer maken. Groet, Carla
Hoi Carla, Ik ben ook dol op de Marokkaanse keuken. Heb je al eens een van mijn tajine recepten geprobeerd? Ik hoor het graag! Groet, Yvette