• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Marokkaanse recepten » Marokkaanse forel met sinaasappel

Marokkaanse forel met sinaasappel

26 december 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Marokkaanse forel met sinaasappel

Reiswensen

Marokko staat al een tijdje op mijn countries to visit lijstje. Met stip op nummer een staat nog altijd Chili, gevolgd door Argentinië en de Transmongolie express. Maar een rondreis door het land met de zes koningssteden lijkt me ook sprookjesachtig mooi. Ik zou dan in van die echte riads willen slapen. Dat zijn als het ware kleine oases in de stoffige en hectische grote steden. En dan inkopen doen bij de vele souks en bazars. In de avond strijk ik dan neer op de drukke markt en lurk ik tevreden aan mijn waterpijp. Uiteraard doe ik me te goed aan nationale specialiteiten zoals couscous en een tajine met vlees of vis. Snel dus maar een retourtje Marrakech boeken. De Marokkaanse forel met sinaasappel uit de oven is lekker fris met een tomaten/feta salade. Ook lekker met couscous. En nu op zoek naar mijn waterpijp, die heb ik nog ergens liggen. Mae alssalama!

5.0 from 1 reviews
Marokkaanse forel met sinaasappel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
40 minuten
 
Visgerecht voor vier personen met een hele forel op Marokkaanse wijze. De sinaasappel maakt het geheel fris en biedt in combinatie met de amandelen de oosterse smaak.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 verse forellen
  • 4 el olijfolie
  • zout
  • ½ tl gemalen chilipeper
  • ½ tl kaneel
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen foelie
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen laos
  • sap en rasp van halve sinaasappel
  • 40 g gepelde amandelen
  • grof gehakt handje verse koriander
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Spoel de vissen van binnen en buiten onder koud water en dep ze droog met keukenpapier
  3. Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in
  4. Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier
  5. Bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar
  6. Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn
  7. Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout
  8. Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Makkelijke recepten, Marokkaanse recepten Tagged With: Amandel, Forel, Gemberpoeder, Kaneelpoeder, Komijn, Koriander, Paprikapoeder, Sinaasappel

Zoeken

Previous Post: « Coquille met wortel en botersaus
Next Post: Gevulde kip met artisjokken en gevogeltejus »

Reader Interactions

Comments

  1. Carla

    24 oktober 2018 at 16:51

    Heerlijk zeg deze vis uit de oven. Ga ik zeker nog een keer maken. Groet, Carla

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      24 oktober 2018 at 16:55

      Hoi Carla, Ik ben ook dol op de Marokkaanse keuken. Heb je al eens een van mijn tajine recepten geprobeerd? Ik hoor het graag! Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Tonijn met polenta en basilicumsaus

Tonijn met polenta en basilicumsaus

Recept Hotdog met ananassalsa

Recept Hotdog met ananassalsa

Omelet met garnaal

Omelet met garnaal

Recept Kip met gorgonzola en parmaham

Recept Kip met gorgonzola en parmaham

Recept nasi van bloemkoolrijst

Recept nasi van bloemkoolrijst

Artisjokken met vinaigrette

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands

Curry met pompoen

Curry met pompoen

Recept Aubergine en mozzarella salade

Recept Soep van Broccoli en spinazie

Recept Soep van Broccoli en spinazie




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in