McDonalds cheeseburger
Het walhalla op aarde… Tenminste dat is de McDonalds voor sommige onder ons. Zij moeten minstens een keer in de week het paradijs van de friet, milkshakes en hamburgers betreden. Een week geen McDonalds is een week niet geleefd.
Dikke milkshakes
Vroeger toen ik nog op de middelbare school zat, ging ik vaak met mijn beste vriendin na schooltijd de stad in. En daar hoorde dan ook standaard een bezoek aan de McDonalds bij. Uren zaten we daar aan onze dikke milkshakes te zuigen en de laatste roddels door te nemen. Tegenwoordig kom ik nooit meer in land’s meest bekende snackketen.
Zelfgemaakte hamburgers
Ik maak namelijk mijn hamburgers liever zelf. Dit is bijvoorbeeld een heerlijk recept! Dan smaken ze naar mijn idee toch een stuk lekkerder dan de kleffe burgers van de Mac. Toch kan ik af en toe nog wel verlangen naar die dikke romige milkshake waarbij je zo hard door het rietje moest zuigen dat je er hoofdpijn van kreeg. Daar heb ik echter ook wat op gevonden en maakte deze milkshake voor zomerse dagen.
De perfecte burger
Terug echter naar de perfecte burger met augurk, ketchup en mosterd. Je kunt zelf hamburgers draaien. Zie hier een lekker recept. Ik kocht echter de Black Angus burgers van de Albert Heijn die echt lekker van smaak zijn. Wel zo makkelijk als je weinig tijd hebt. Met een plak cheddar kaas er tussen maak je er een cheeseburger van. Kun je ook weglaten voor het echte Mac gevoel.
- 4 runderhamburgers (ik heb hier Black Angus burgers van de Ah gebruikt)
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 zak botersla a 100 gram
- 8 zoet/zure augurken in schijven
- 2 grote tomaten in plakken gesneden
- 2 kleine rode uien, heel fijn gesnipperd
- 8 el tomatenketchup
- 8 el milde mosterd
- 4 plakken cheddarkaas
- Zonnebloemolie
- Bak de hamburgers in circa 7 minuten per kant klaar en keer regelmatig
- Leg ze dan losjes onder aluminiumfolie op een bord
- Snij de broodjes doormidden
- Bak in het bakvet van de burgers de broodjes op hun snijkant een beetje bruin en krokant
- Leg op vier borden de onderkant van het broodje
- Meng de mosterd met de ketchup
- Smeer op elke onderkant van het broodje een lepel van het mosterd/ketchup mengsel
- Leg daar wat sla op
- Vervolgens leg je drie plakken tomaat op de sla
- Daar komt de burger bovenop
- Leg op elke burger een plak cheddarkaas en twee schijven augurk
- Smeer de bovenkant van het broodje ook in met een lepel mosterd/ketchup
- Leg de bovenkant van het broodje op de burger
Marlein
Zelf maken is inderdaad een veeeeel beter idee. Hamburgers van de Mac vind ik elke keer weer teleurstellend haha
Yvette Jaarsma
Daar heb je helemaal gelijk in Marlein!Ben benieuwd of je deze ook gaat maken. Groet, Yvette