Bowl met chili con carne
Wat was het mooi weer he de afgelopen paar dagen. Ik heb er in elk geval heerlijk van genoten. De bbq ging aan en diverse salades stonden op het menu. Ik vind het met mooi weer altijd makkelijk om een eenpansgerecht te maken. En gelijk lekker veel zodat je er nog een keer van kunt eten. Gemak dient de mens nietwaar met temperaturen boven de twintig graden.
Comfort food
Dit Mexicaanse gerecht is zo’n heerlijke comfort maaltijd. Extra leuk is het als je een wrap in een diep bord legt en er dan de chili con carne inschept. Lekker veel kaas er over heen raspen en een dot zure room toevoegen. Je kunt eventueel ook rijst in de kom scheppen en er dan de chili over heen lepelen. Maar dat moet je zelf weten. Wat jij het lekkerst vindt!
Heb je nog wraps over? Maak dan eens dit gerecht uit de oven. Wil je meer Mexicaans eten serveren? Bijvoorbeeld bij de borrel? Dan mogen nacho’s met guacamole echt niet ontbreken.
lekker met een ijskoude Corona! Hup de tuin in!
- 600 gram magere runderlappen
- 2 blikken limabonen (of witte grote bonen)
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 200 ml runderbouillon
- 1 rode peper
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 2 knoflooktenen
- 25 gram pure chocola (tenminste 72 procent cacao)
- chilipoeder naar smaak
- 1.5 tl kaneelpoeder
- 1 tl oregano
- 1 el komijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- Zout
- 4 wraps
- Zure room
- zakje geraspte kaas
- Snijd het vlees in dobbelstenen
- Snijd de uien in stukjes
- Hak de rode peper fijn en verwijder evt de zaadjes
- Hak de knoflook fijn
- Giet een scheut olijfolie in een hoge pan
- Bak het vlees rondom bruin
- Haal het vervolgens uit de pan en leg het op een bord
- Fruit dan de uien en knoflook en rode peper op laag vuur
- Voeg de chilipoeder (naar smaak), kaneel, komijn, oregano, korianderpoeder en paprikapoeder toe
- Mix met de uien en knoflook
- Doe het vlees weer in de pan
- Schep goed om
- Giet de blikken tomatenblokjes in de pan
- Voeg de bouillon toe
- Laat het nu met deksel op de pan 2.5 uur stoven op laag vuur
- Voeg dan de bonen en chocola toe
- Laat nog 30 minuten stoven
- Verwarm de wraps volgens de verpakking
- Verdeel de wraps over vier borden
- Verdeel de chili over de borden
- Bestrooi met geraspte kaas en zure room
Geef een reactie