Flinke portie zon
Paella… Alleen de naam al klinkt als een zonnige vakantie. Dat je na een lome dag op het strand met je roodverbrande kreeftenkop aan tafel schuift en hongerig aanvalt op een megapan zachte romige paella met zeevruchten. En daarna uitbuiken met het laatste restje suikerzoete sangria, terwijl je stiekem de riem van je vakantie korte broek een gaatje losser zet. Met dit in gedachte zou je toch zo een retourtje Spanje boeken! Maar omdat in huize CurlsCulinair, net als bij iedereen, soms de broekriem juist wat strakker aangetrokken moet worden, even geen Spaanse terrasjes helaas. Maar zelf maken is ook geen straf, want dit paella recept met quinoa en zeevruchten in plaats van rijst is ook zalig. Nu nog even genieten van een flinke portie zon en ik waan me vanzelf in Spaanse oorden. Olé!
- 1 rode ui
- 3 knoflooktenen
- 2 tomaten
- 1 grote rode paprika
- 200 gram groene tuinerwtjes (uit de diepvries)
- 100 gram quinoa
- 200 ml witte wijn
- 1 envelopje saffraan
- 400 gram zeevruchten
- peper
- zout
- olijfolie
- Bladpeterselie
- Snijd 1 rode ui fijn
- Snijd 3 knoflooktenen heel fijn
- Dompel 2 tomaten onder in heet water, trek daarna het vel ervan af en snijd de tomaten, zonder het witte gedeelte, in kleine stukjes
- Snijd 1 grote rode paprika in kleine stukjes
- Fruit de ui in wat olijfolie
- Voeg de knoflook toe met de paprika, de tomaat en 200 gram groene tuinerwtjes
- Voeg 100 gram quinoa toe
- Doe er in delen een mengsel van 200 ml witte wijn en 100 ml water bij
- Roer 1 envelopje saffraan door het quinoa-mengsel
- Blijf goed roeren
- Als het vocht is ingekookt voeg je nieuw vocht toe
- Na ongeveer 10 minuten doe je de zeevruchten bij de quinoa en wat peper en zout
- Blijf goed roeren
- Het gerecht mag een heel klein beetje vochtig blijven
- Schep de paella op de borden en voeg wat bladpeterselie toe naar eigen inzicht
Geef een reactie