• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Chinese recepten » Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

19 maart 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Patat met slagroom

Dat over smaak niet te twisten valt is zo’n echte cliché uitspraak. Over smaak valt namelijk wel degelijk te twisten. Ik ben bijvoorbeeld gek op brood met jam en kaas. Ik doe standaard vijf zoetjes met een scheut sojamelk in mijn thee en eet mijn chips het liefst met plakken belegen kaas. Zo hoorde ik eens dat een collega haar patat graag eet met een flinke dot slagroom en ook haring met slagroom was favoriet. Daar zou ik dus echt van gruwelen. Zo zijn er natuurlijk wel meer rare combinaties te verzinnen. In dit gerecht wordt het zilte van de pangasius gecombineerd met het zoete van de kleverige karamel. Een perfecte match, maar oordeel zelf. Over smaak valt tenslotte wel te twisten.

Pangasius in sticky saus met sugar snaps
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Rijsschotel met vis in sticky saus en sugar snaps.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 stevige witvisfilets
  • 60 ml donkere sojasaus
  • 60 ml vissaus
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ui in ringen
  • 3 teentje gehakte knoflook
  • 2 el olie
  • 500 gram sugarsnaps of peultjes
  • 400 gram rijst
Bereidingswijze
  1. Meng de vissaus, suiker en sojasaus in een kom
  2. Snijd de vis in stukken van 6 cm groot
  3. Verhit een eetlepel olie in een anti aanbakpan en bak de helft van de visstukken tot ze licht kleuren
  4. Schep ze op een bord en bak de andere helft en schep eveneens op het bord
  5. Draai het vuur op halfhoog en voeg de rest van de olie toe
  6. Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen circa 2 minuten
  7. Roer de vissaus, suiker en sojasaus erdoor
  8. Schep de vis weer in de pan en laat koken tot een stroperige saus
  9. Schep de limoensap erdoor
  10. Serveer met sugarsnaps en rijst
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Chinese recepten, Hoofdgerechten, Makkelijke recepten Tagged With: Basterdsuiker, Knoflook, Olijfolie, Pangasius, Rijst, Sojasaus, Sugarsnaps, Vissaus, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Pompoen Gnocci met salieboter
Next Post: Paprikasaus met biefstuk »

Reader Interactions

Comments

  1. Natalie

    12 november 2020 at 16:55

    Voeg limoensap toe….. Welke limoensap en hoeveel?

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      13 november 2020 at 16:25

      Ik heb het recept aangepast. Dank je voor je oplettendheid. Groetjes en eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Recept Courgette met gehakt ovenschotel

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Marokkaanse forel met sinaasappel

Menu vijf keer noten

Recept Gele courgettesoep

Recept Gele courgettesoep

Recept Kip in sesam

Recept Kip in sesam

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Recept Worst met spruitjes uit de oven

Asperges met tomaat en sumac

Asperges met tomaat en sumac

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Recept Pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep

Rosti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.