Patat met slagroom
Dat over smaak niet te twisten valt is zo’n echte cliché uitspraak. Over smaak valt namelijk wel degelijk te twisten. Ik ben bijvoorbeeld gek op brood met jam en kaas. Ik doe standaard vijf zoetjes met een scheut sojamelk in mijn thee en eet mijn chips het liefst met plakken belegen kaas. Zo hoorde ik eens dat een collega haar patat graag eet met een flinke dot slagroom en ook haring met slagroom was favoriet. Daar zou ik dus echt van gruwelen. Zo zijn er natuurlijk wel meer rare combinaties te verzinnen. In dit gerecht wordt het zilte van de pangasius gecombineerd met het zoete van de kleverige karamel. Een perfecte match, maar oordeel zelf. Over smaak valt tenslotte wel te twisten.
- 4 stevige witvisfilets
- 60 ml donkere sojasaus
- 60 ml vissaus
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 1 ui in ringen
- 3 teentje gehakte knoflook
- 2 el olie
- 500 gram sugarsnaps of peultjes
- 400 gram rijst
- Meng de vissaus, suiker en sojasaus in een kom
- Snijd de vis in stukken van 6 cm groot
- Verhit een eetlepel olie in een anti aanbakpan en bak de helft van de visstukken tot ze licht kleuren
- Schep ze op een bord en bak de andere helft en schep eveneens op het bord
- Draai het vuur op halfhoog en voeg de rest van de olie toe
- Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen circa 2 minuten
- Roer de vissaus, suiker en sojasaus erdoor
- Schep de vis weer in de pan en laat koken tot een stroperige saus
- Schep de limoensap erdoor
- Serveer met sugarsnaps en rijst
Voeg limoensap toe….. Welke limoensap en hoeveel?
Ik heb het recept aangepast. Dank je voor je oplettendheid. Groetjes en eet smakelijk!