Aziatische vis
Ik doe niet mee aan prijsvragen. Maar toen ik op Facebook zag dat je een workshop koken van topkok Ramon Beuk kon winnen, gooide ik mijn principes overboord. Moet kunnen voor een keer. M en ik beantwoordden heel snel tien culinaire vragen en wat schetste onze verbazing? We stonden tweede in de ranglijst. De beste tien mochten een avondje met vrienden komen koken in zijn restaurant nabij Utrecht. Als twee haviken op hun prooi, loerden wij elke dag op de lijst om te zien of we niet van onze troon verstoten zouden worden. Maar nee, we bleven nummer twee. Dus samen met nog twee vrienden mochten we genieten van de kookkunsten van Ramon. Wat bleek, niks lui achterover hangen en een beetje kijken hoe de master het doet. We kregen een schort om en moesten in groepjes het diner voorbereiden voor veertig man. Nu was de wijnvoorraad onbeperkt beschikbaar dus de stemming zat er al vlot in. Ik was verantwoordelijk voor de vis en fileerde met losse pols de aanwezige zeewolf. Over het resultaat laat ik mij liever niet teveel uit, te pijnlijk…Gelukkig was daar Ramon to the rescue en dankzij hem kregen mijn medekandidaten toch nog een fatsoenlijk voorgerecht. Dan is deze Aziatische vis heel wat makkelijker klaar te maken. Effe in de stoommand en hete olie erover zodat de lente ui sissend gebakken wordt.
- 2 gefileerde zeebaarsfilets of andere witvis
- 2 stengels lente ui in smalle repen gesneden
- 2 centimeter verse gember fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 2 el zonnebloemolie
- Stoom de visfilets met de gember erop in een stoommand ongeveer 15/20 minuten gaar (is afhankelijk van de dikte van de vis)
- Verhit de olie in een steelpan tot hij begint te walmen
- Leg de vis met gember op de borden
- Strooi de repen lente ui daarover heen
- Giet de kokende olie over de vissen
- Giet daarna de sojasaus erover heen
- Dien direct op
- Lekker met geroerbakte paksoi en rijst
Geef een reactie