Minstens een vingerkootje dik
Ik heb sinds kort een crave voor pannenkoeken. Ik kan er niks aan doen, maar ik moet gewoon elke week zo’n lekkere dikke pannenkoek verorberen. Aan dunne pannenkoeken doe ik niet. Ik wil er een van minstens een vingerkootje dik.
In mijn herinnering zijn de pannenkoeken in een heus pannenkoekenrestaurant gigantische wagenwielen. Groot was dan ook mijn teleurstelling toen ik na jaren weer eens aan een tafeltje met het geijkte geruite kleedje plaatsnam. Ik had namelijk na mijn pannenkoek met appel nog wel zin in een tweede exemplaar. Ook M met zijn rijkelijk belegde superpannenkoek keek nog hongerig om zich heen.
Voortaan bak ik ze dus gewoon weer zelf. Ik gebruik tegenwoordig volkoren bloem. Smaakt hetzelfde en is een stuk gezonder. Als je daar schijt aan hebt, gewoon witte bloem gebruiken. Mijn lief wil altijd kaas/ham/stroop pannenkoeken en ik eet ze het liefst met appel of eigenlijk appelmoes. Klinkt gek! Ik zeg, probeer het maar eens. Ik geef jullie hieronder het pannenkoeken recept voor het basis beslag. Verzin er dus zelf een lekker beleg bij.
Ps: Als je mij kan vertellen waar je wel pannenkoeken maatje XXL kunt eten hoor ik het graag!
- 500 ml halfvolle melk
- 250 (volkoren) bloem
- 2 eieren
- Beleg naar keuze
- Klont boter
- Mix de melk met de (gezeefde) bloem en eieren tot een glad beslag
- Smelt de boter in een koekenpan en schep met een grote soeplepel het beslag in de pan
- Laat het beslag uitvloeien tot ronde pannenkoek
- Draai de pannenkoek pas om als er belletjes in het beslag ontstaan en de randen beginnen op te krullen
- Bak ook de andere kant van de pannenkoek goudbruin
- Beleg de pannenkoek naar keuze
- Leg de pannenkoek op een verwarmd bord en dek af met aluminiumfolie
- Herhaal dit tot al het beslag op is
Geef een reactie