Griekse pita
Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen week? Je krijgt spontaan zin in vakantie naar zonnige oorden waar het altijd lekker weer is. Ik moest denken aan de eerste vakantie die meneer CurlsCulinair en ik samen maakte. Wij bevonden ons toen zeven dagen op het Griekse Corfu. We hadden daar een klein appartementje met scooter voor de deur. En van die scooter hebben we optimaal gebruik gemaakt. Het was zelfs zo erg dat onze billen zich naar het zadel vormden naarmate de vakantie voortduurde. het liefst hadden we hem in onze koffer gepropt en mee naar Nederland genomen.
Pita zonder beleg
Uren reden we over stoffige weggetjes en slingerende bergwegen. Onderweg stopten we bij eenvoudige taverna’s om een heerlijke lunch te verorberen. Bij een van deze taverna’s kregen we pita brood dat zo lekker was, dat je er geen beleg bij nodig had. Ik krijg er nog heimwee naar. Toen ik in de supermarkt een verpakking met echte Griekse pita broodjes zag besloot ik deze mee te nemen. En verdraaid, ze smaken echt naar de pita’s die je daar voorgeschoteld krijgt. Ik maakte er wel een hoofdmaaltijd van met gebakken runderworstjes en een Griekse salade erbij. Verder uiteraard tzatziki als basis. Borden mee de tuin en en een glas frisse witte wijn on the side. Wat mij betreft was het even een avondje Corfu in eigen tuin.
Wil je meer Grieks eten? Deze inktvisschotel is ook erg lekker. Of maak eens een variatie op de welbekende Griekse salade. Deze salade met watermeloen en feta is verrassend!
- 4 Griekse pitabroden (Jumbo)
- 8 Runderworstjes
- ½ rode ui, fijngehakt
- 100 gram cherrytomaten, in blokjes gesneden
- 100 gr feta, verkruimeld
- 75 gr zwarte olijven zonder pit
- ½ komkommer, in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- Bakje tzatziki (Jumbo)
- Bak de worstjes in olijfolie volgens de verpakking bruin en knapperig
- Tomaten, ui, feta, olijven, citroensap en komkommer in een grote kom vermengen en besprenkelen met wat olijfolie
- Meng goed door elkaar
- Verwarm de pita's in de oven volgens de verpakking ongeveer 1 a 2 minuten
- Smeer op elke pita 2 eetlepels tzatziki
- Verdeel de salade over de pita's
- Snijd de worstjes doormidden en leg op elke pita twee doormidden gesneden worstjes
Smeer 2 eetlepels hummus op elke geroosterde pita. Leg er een plakje tomaat op, smeer daar weer een laagje hummus op en maak af met komkommer, paprika, het ui-olijfmengsel en de feta.
Dat lijkt mij ook zo lekker!!!!! Dank je wel!!!!