Studentenvoer
In mijn post-middelbare school periode en pre-studententijd bezocht ik samen met een vriendin menig feestje. We waren eindelijk volwassen, zo voelde het tenminste wel. Maar dat we nog wat aan ons studentenimago moesten werken bleek wel uit het feit dat wij na een gezellige fuif het verrekten op de grond te slapen. Nu woonde mijn oude omaatje in diezelfde stad en ik had de telefoon al in mijn handen om die schat uit bed te bellen om daar vervolgens te crashen. Let wel, het was 03.30 in de morgen. Dit werd zelfs een vierdejaars student te gek en bood daarop zijn tweepersoons luchtbed aan. Nuffig strekten we onze ledematen op de zachte ondergrond terwijl hij samen met zijn vriendin ergens tussen het plebs op de grond plaatsnam. Maar voordat ik jullie ga vervelen met het studentenleven uit de nineties, hierbij een recept voor studentenvoer numero uno: pizza! Geen kartonnen euroknaller, maar knapperig en crispy. Het ultieme ontbijt na een nachtje op de kale grond, believe me…ik spreek inmiddels uit ervaring.
- 250 gram bloem
- 175 ml handwarm water
- 3.5 gram gedroogde gist
- zout
- 100 gram groene asperges
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui in ringen gesneden
- Gedroogde oregano
- Pot tomatensugo (saus)
- 50 gram blauwe kaas of geitenkaas
- 1 bosui in ringen
- Handvol rucola sla
- Mix de bloem en gist en snuf zout door elkaar
- Maak van de bloem een ring en giet het handwarme water in het midden
- Kneed nu tot een mooi elastisch deeg (Ongeveer 5 tot 10 minuten)
- Het deeg is klaar als het als een bol loskomt van het aanrecht en nog wel plakkerig aanvoelt, maar niet meer aan je handen blijft kleven
- leg weg in een afgedekte kom en laat minimaal twee uur rijzen
- Verwarm dan de oven voor op 250 graden
- Halveer de bol in tweeën en rol elke bol met een deegroller uit tot een dunne pizzabodem
- Verdeel de tomatensugo over de pizza’s, maar laat de randen vrij
- Blancheer de asperges twee minuten in kokend water en giet af
- Snijd de courgette in smalle plakjes
- Hak de knoflook fijn
- Verdeel de knoflook over de sugo
- leg daar de plakjes courgette bovenop
- De asperges en rode ui een beetje rommelig daar weer op
- Top af met de kaas naar keuze
- Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat
- Zet 8 tot 10 minuten in de oven
- Bestrooi de pizza’s daarna met de bosui, zout en peper en oregano
- Verdeel er als laatste wat plukken ruccola overheen
Geef een reactie