Pizza van Turks brood
Meneer CurlCulinair is dol op pizza. Als ik ‘s avonds met vriendinnen de hort op ben dan wrijft hij zich vergenoegend in de handen. Nee, niet omdat hij het zo leuk vindt dat hij het huis voor zich alleen heeft, maar omdat hij zichzelf dan op pizza trakteert. Die avond gaan er dan twee pizza’s de oven in. Eerst een pizza met peperoni en daarna een pizza met tonijn. Of een met vier verschillende kazen. En ja, die gaan beide schoon op. Een waar pizza monster dus. Ach, zo heeft iedereen wel zijn of haar cravings als het om eten gaat!
Zelf pizzadeeg maken
Nu heb ik zelf ook wel eens pizza gemaakt, zie hier voor het recept. Het is alleen best tijdrovend om zelf het deeg te maken als je moe thuis komt van je werk. Daarom hierbij een easy peasy variant op de pizza. Namelijk een bodem van een half Turks brood. Koop een Turks brood en snijd deze horizontaal doormidden. Lekker beleggen met jouw lievelingstoppings. Ik gebruik hier ham, mozzarella en ui. Je kunt ook salami nemen. Of wat dacht je van artisjokken? Of maak inderdaad een vier kazen pizza met gorgonzola, mozzarella, emmentaler en parmezaan.
Wat is jouw lievelingseten? Ik ben dol op pannenkoeken! En dan het liefst met kaas en appelmoes!
- 1 Turks brood
- 300 ml tomatensaus
- 4 plakken ham
- 2 kleine rode uien
- 1 bol mozzarella
- Paar blaadjes basilicum
- Zwarte peper uit de molen
- Verwarm de oven op 220 graden
- Snij het brood horizontaal doormidden
- Verdeel de tomatensaus over de onderkant van het brood (de bovenste helft wordt in dit recept niet gebruikt)
- Snij de ui in ringen
- Snij de ham in repen
- Verdeel de ham en ui over de pizzabodem
- Scheur de mozzarella in stukken
- Verdeel deze ook over de pizzabodem
- Maal er peper uit de molen naar smaak over heen
- Zet 15 minuten in de oven
- Haal de pizza uit de oven en strooi er wat basilicum over heen
Geef een reactie