• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Pulled chicken met salsa op tortilla

Pulled chicken met salsa op tortilla

12 november 2015 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Pulled chicken met salsa op tortilla

Dodelijk wapen

Vandaag weer een nieuwe challenge in de keuken. Ik maakte zelf Mexicaanse tortilla’s. Verwar dit gerecht niet met de Spaanse aardappel/ei variant, want dat is een compleet andere dish. Ik kocht een pak maismeel bij de toko en ging aan de slag. In Mexico kennen ze namelijk geen tortilla’s gemaakt van bloem, maar gebruiken ze maismeel voor hun burrito’s, taco’s en tortilla’s. Deeg was zo klaar en ik liet het op aanraden 30 minuten rusten. Waarschijnlijk had het iets teveel rust gehad, want na een half uur was mijn liefelijke deegbal getransformeerd tot een dodelijk wapen. Hard en onmogelijk te gebruiken. Gelukkig had ik nog bloem dus dan maar onorthodox. Opnieuw deegbal gemaakt en 15 minuten laten staan. Scheelt toch weer een kwartier. En ja hoor, een mooi elastisch en goed uit te rollen lap deeg. Tis even een werkje om alles zelf te bereiden, maar het smaakt echt zoveel beter dan zijn fabrieksbroeder. Pulled chicken met salsa en avocado erbij en je Mexicaanse avond kan beginnen! PS: mocht je nu denken “Ja dag, ik heb echt geen zin om die tortilla’s zelf te maken”, koop ze dan gewoon in de supermarkt. Maar maak wel de kip en de salsa, je zult er geen spijt van krijgen.

Pulled chicken met salsa op tortilla
 
Bewaar Print
Voorbereiding
35 minuten
Bereiding
50 minuten
Totaal
1 uur 25 minuten
 
Zo uit het vuistje een Mexicaanse tortilla belegd met avocadomousse, uit elkaar getrokken kip en een frisse salsa.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Tortilla's
  • 225 gram bloem
  • 0.5 tl zout
  • 0.25 tl bakpoeder
  • 150 ml water
  • 60 ml zonnebloemolie
Kipkruidenmengsel
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 el venkelzaad (gemalen)
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl (zee)zout
  • 2 tl peper
  • 2 el donkere basterdsuiker
Salsa
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 limoen
  • Zout
  • Paar takjes koriander (optioneel)
Overige ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 avocado
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
Tortilla's
  1. Dit kan een dag van te voren en leg ze dan in de koelkast in een afgesloten vershoudbox
  2. Doe de bloem, zout, bakpoeder in een grote kom
  3. Voeg water en zonnebloemolie toe
  4. Roer goed door
  5. Kneed dan met je handen een soepel deeg
  6. Zet minimaal 15 minuten afgedekt weg
  7. Verdeel het deeg dan in 10 kleine balletjes
  8. Rol met behulp van een deegroller een balletje (tussen twee stukken bakpapier tegen het plakken) uit tot een ronde plak van circa 10 cm doorsnee
  9. Zet een koekenpan op medium/heet vuur zonder olie of boter
  10. Leg de deegplak er in en verwarm 1.5 minuut per kant
  11. Leg op keukenpapier
  12. Maak er zo nog negen
  13. Je zult overhouden, maar je kunt ze in aluminiumfolie ook invriezen of de volgende dag opeten als lunch
Kip en kipkruidenmengsel
  1. Verwarm de oven op 190 graden
  2. Voeg alle specerijen voor het kipkruidenmengsel in een kom bij elkaar
  3. Meng ze goed tot een egale mix
  4. Smeer de kipfilets rondom in met olie
  5. Bedek ze rondom met de kruidenmix, mag best lekker dik ingesmeerd zijn
  6. Leg ze in een ovenschaal
  7. Zet 20/25 minuten in de oven
  8. De kip is klaar als een mes er schoon uit komt en de binnenkant van de kip mooi wit ziet
  9. Haal de kipfilets uit de schaal en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Salsa
  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en verwijder de zaadlijsten
  2. Snijd de ui en knoflook heel fijn
  3. Voeg de ui en knoflook en tomaten bij elkaar in een kom
  4. Pers de limoen er boven uit
  5. Rasp eventueel nog wat schil en voeg toe aan de salsa
  6. Hak de koriander (als je dat gebruikt) fijn en voeg toe
  7. Voeg zout naar smaak toe
  8. Hussel goed door elkaar
Samenstellen
  1. Prak de avocado met een vork fijn en maal er zout en peper over
  2. Trek de kipfilets met je vingers uit elkaar (pulled chicken)
  3. Als je de tortilla's de dag van te voren gemaakt hebt dan moet je ze verwarmen in de oven of magnetron
  4. Maak je ze ter plekke dan hoef je ze niet te verwarmen
  5. Verwarm de tortilla's in de magnetron voor 30 seconden en in de oven op lage temperatuur (150 graden) circa 10 minuten
  6. Maak voor twee personen elk drie tortilla's belegd met avocado crème en daarop de kip en salsa
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Leuke recepten, Mexicaanse recepten Gelabeld met:Avocado, Basterdsuiker, Chilipoeder, Kip, Knoflookpoeder, Komijnzaad, Koriander, Paprikapoeder, Tomaat, Uienpoeder, Venkelzaad, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Mosselen in kerriesaus
Next Post: Coquilles met limoenyoghurt »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Mexicaanse bowl met chili con carne

Recept Mexicaanse bowl met chili con carne

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Italiaanse geitenkaas salade

Recept Chocoladekoek met walnoten

Recept Chocoladekoek met walnoten

Kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla

Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

Recept Pollo tonnato

Recept Pollo tonnato

Gevulde paprika met vis en creme freche

Gevulde paprika met kabeljauw en creme freche

Indiase pompoensoep Recept

Indiase pompoensoep Recept

Recept Pesto van Jamie Oliver

Recept Pesto van Jamie Oliver

Garnalen met linzen en pappadum

Garnalen met linzen en pappadum

Recept Chocolademuffins

Recept Chocolademuffins




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.