• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Ragout met champignons in broodbakje

Ragout met champignons in broodbakje

3 oktober 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Ragout met champignons in broodbakje

Kerstpakket 2015

Toen ik mijn keukenkastjes weer eens aan een schoonmaakbeurt onderwierp, kwam ik restanten van de kerstpakketten 2010 tot en met 2014 tegen. Niet dat je nu denkt dat ik sinds die tijd niet meer heb opgeruimd, nee, ik heb het over die producten die eindeloos houdbaar zijn. Waarom zijn die pakketen toch zo inspiratieloos. Zalm uit blik, fles hoofdpijnwijn en altijd die eeuwige pasteibakjes van muf bladerdeeg die je toch maar bewaard onder het mom van je weet maar nooit. Dat moest maar eens afgelopen zijn. Resoluut gaf ik die overblijfselen aan de liefhebbers – en geloof mij, die bestaan echt – en besloot zelf eens aan de slag te gaan. Zo’n ragout bakje moet zelf toch ook wel te maken zijn. En dat klopt. Gewoon een wit brood in stukken van 10x10x10 snijden en uithollen. Et voilà, je eigen broodbakje is een feit. Dus werkgevers van Nederland, dit jaar gewoon een brood met een broodmes feestelijk verpakken. Hoeven we alleen nog maar de ragout met champignons te maken.

Ragout met champignons in broodbakje
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
45 minuten
 
Als een blok gesneden en uitgeholde wit brood gevuld met een ragout van champignons
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 ongesneden wit brood
  • 2 bakjes (kastanje) champignons
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 dl witte wijn
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 1 beker crème fraiche
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de korsten van het brood
  2. Snijd het brood in vier stukken
  3. Maak bakjes door elk stuk uit te hollen en laat aan alle kanten 1 cm vrij
  4. Zet de broodbakjes in een voorverwarmde oven van 200 graden
  5. Bak 5/10 minuten bruin
  6. Snijd de champignons in schijfjes
  7. Blancheer in kokend water de roosjes van de broccoli in 3 minuten gaar
  8. Giet af
  9. Smelt 25 gram boter in een koekenpan
  10. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten
  11. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee
  12. Voeg ook broccoli toe
  13. Verkruimel het bouillonblokje erboven
  14. Voeg 1 dl witte wijn toe
  15. Breng aan de kook
  16. Zet dan het vuur zacht en voeg de crème fraiche toe
  17. Roer voorzichtig tot alle ingrediënten gemengd zijn
  18. Lepel wat van de ragout in het broodbakje
  19. Leg de rest ernaast
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten, Vegetarische recepten Tagged With: Broccoli, Brood, Champignons, Crème Fraiche, Groentebouillon, Witte Ui, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Garnalen in tomatensaus met feta
Next Post: Eend met witlof in kaassaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Andijvie salade met ei

Recept Andijvie salade met ei

Burger met bacon en koolsla

Burger met bacon en koolsla

Gegrilde peer met gorgonzola

Gegrilde peer met gorgonzola

Recept Gevulde pitabroodjes

Recept Gevulde pitabroodjes

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Hartige Ricottataart

Hartige Ricottataart

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Gestoomd ei met shiitake en lenteui

Vissticks met tuinbonen

Fishsticks

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in