Pastasalade met maar 7 ingrediënten
Pastasalade vind iedereen bijna wel lekker. Vooral als je maar 5 tot 7 ingrediënten hoeft te gebruiken. Het is een ideaal gerecht om restjes pasta op te maken en bijvoorbeeld als lunch mee te nemen naar je werk.
Pastasalade is ook uitermate geschikt om je koelkast weer eens nader te inspecteren. Heb je nog een beetje vlees of kip over? Een stuk wortel? Een half potje pesto? Lekker mengen met de koude pasta en voilà!
Jij bent weer goed bezig! En je bespaart geld en je hebt een lekker maal.
Aan de slag
In mijn geval bood de koelkast mij nog een blik perziken, een half bakje selderijsalade en inderdaad die halve wortel. Ik kocht er een zak cashewnoten bij en gerookte kip en ging aan de slag.
Het resultaat is ontzettend lekker! Echt, dit moeten jullie proberen. Genoeg voor twee personen als avondmaaltijd of voor jezelf als diner en de lunch volgende dag.
Meer makkelijke recepten?
Heb je meer zin in makkelijke gerechten? Maak dan eens deze andijviesalade mnet zalm. Of ga eens voor een dagje helemaal slank en gezond met deze kabeljauw met groenten uit de oven.
- 150 gram vlinderpasta
- 4 perziken op siroop
- 200 gram selderijsalade
- 100 gram geraspte wortel
- Handvol ongezouten cashewnoten
- 150 gram gerookte kipfilet reepjes (kant en klaar te koop) of snij zelf een gerookte kipfilet in luciferstukjes
- 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Peper
- Zout
- Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar
- Giet af en spoel met koud water zodat ze niet aan elkaar blijven plakken
- Doe de uitgelekte pasta in een kom
- Snij de perziken in kleine stukjes en voeg toe aan de kom
- Voeg de kip, wortel en selderijsalade toe aan de kom en hussel alles goed door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Verdeel alles over twee borden of kommen en strooi de lente-ui en cashewnoten over de salade
- Lekker met eventueel nog een stuk stokbrood
Geef een reactie