• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Andijviesalade met zalm

Recept Andijviesalade met zalm

21 augustus 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Andijviesalade met zalm

Kinderlijk eenvoudig

Er zijn soms van die gerechten die kinderlijk eenvoudig zijn en tegelijkertijd heerlijk smaken. Neem nu deze salade met zalm. Ik denk dat als je de stopwatch aanzet, je dit gerecht in vijf minuten op tafel kunt zetten.

Rauwe andijvie kennen we allemaal natuurlijk wel als het hoofdingrediënt van de bekende andijviestampot. Je kunt andijvie echter ook heel goed als vervanger voor sla gebruiken. Seroendeng is een mengsel van kokos en pinda’s en geven de salade een lekkere bite.

De zalm wil je niet doorbakken hebben aangezien het hier om een salade gaat, maar hey, als jij dat prefereert dan bak je ‘m gewoon een paar minuutjes langer.

Tenslotte leg je alles op een bord en klaar ben je. Simpel, snel en gezond. Je kunt er kroepoek bij serveren en wat extra seroendeng voor de liefhebber.

Recept Andijviesalade met zalm
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
10 minuten
 
Een heerlijke gezonde salade die in mum van tijd op tafel staat. Geef er kroepoek bij en extra seroendeng.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 zalmfilets
  • 200 gram taugé
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 2 el seroendeng
  • 4 el lichte sojasaus
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Blancheer de taugé 1 minuut in kokend water en giet af
  2. Verhit een scheut olijfolie in een keukenpan en bak de zalm 2 minuten aan elke kant
  3. Verdeel de andijvie over twee borden
  4. Verdeel de taugé in twee porties en leg op de andijvie
  5. Strooi er de seroendeng over heen
  6. Besprenkel de salades met elk twee eetlepels sojasaus
  7. Leg de zalm op de salade
  8. Lekker met kroepoek
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Chinese recepten, Gezonde recepten, Hoofdgerechten Tagged With: Andijvie, Seroendeng, Sojasaus, Taugé, Zalm

Zoeken

Previous Post: « Recept Japanse eierflan
Next Post: Recept Aubergines in miso marinade »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Kalfschnitzel met tomatensaus

Recept Chocolate chip cookies

Menu 5 keer chocola

Recept Brandnetelsoep

Recept Brandnetelsoep

Limoencheesecake

Limoencheesecake

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Italiaanse burger met pesto

Italiaanse burger met pesto

Recept Hotdog met ananassalsa

Recept Hotdog met ananassalsa

Gegratineerde spinazie visschotel

Gegratineerde spinazie visschotel

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Kabeljauw met saus en groenten uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.