Op zoek naar de perfecte sandwich
Sandwiches komen in alle soorten en maten. Volgens mij denken de meesten van jullie bij een sandwich aan het klassieke witte driehoekje met ham, kaas, tomaat en sla. Maar dan doe je jezelf echt tekort! Eigenlijk kun je alles beleggen tussen twee eetbare lagen en er het label sandwich op plakken. Ik weet nog wel een vakantie met de mister in het pittoreske Beaune in Frankrijk waar ze stokbroden van zeker een halve meter verkochten met vijf hamburgers als beleg. Je begrijpt, deze snackbar Le Gaff is het bedevaartsoort voor elke carnivoor. Je hoeft natuurlijk ook niet perse brood te gebruiken om een goede sandwich te maken. Dit gerecht is mijn variatie met kabeljauw tussen twee lagen gegrilde aubergineplakken. Ik maakte er een groene pesto bij van basilicum en cashewnoten en vooruit als ode aan de traditionele versie, ook wat plakjes tomaat. Maar experimenteer gerust met bijvoorbeeld plakken courgette of smelt wat mozzarella over de vis. Doe lekker wat jij wilt. Misschien wordt dit wel de nieuwe klassieker in jouw keuken!
- 1 aubergine
- 2 kabeljauwfilets
- 1 grote tomaat
- 100 ml witte wijn
- Peper
- 30 gram basilicum
- 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 30 gram cashewnoten
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet de wijn erbij
- Snijd de tomaat in dunne plakken en leg op de vis
- Maal er wat peper overheen
- Zet de vis 15 minuten in de oven
- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa 1 cm dik (de twee zijkanten worden niet gebruikt dus die heel du afsnijden)
- Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie
- Grill op hoog vuur 4 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier
- Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
- Pureer met een staafmixer tot pesto
- Leg op elk bord een plak aubergine en bestrijk deze met wat pesto
- Leg de kabeljauw op de aubergine
- Leg de de helft van de plakjes tomaat op elk stuk vis
- Lepel daar wat pesto overheen
- Dek af met de andere plak aubergine
Ans
lijkt me heerlijk
Yvette Jaarsma
Lieve volger, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Super dank voor je reactie. Groet Yvette
Lieve Ans, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Dank voor je reactie. Groet Yvette