• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept aziatische kokkels

Recept aziatische kokkels

21 juni 2016 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept aziatische kokkels

Bruine fruitschaal

Toen het kwik boven de twintig graden steeg besloot ik samen met een vriendin te loungen aan het water. We parkeerden onze bejaarde wagen tussen de BMW’s en cabrio’s van het Gooi en maakten het onszelf makkelijk in de ligstoel. Met wat hapjes en een lekker drankje in de hand roddelden wij over de laatste nieuwtjes. Ook het aanwezige publiek werd niet bespaard. Nu waren er ook wel dames bij die zichzelf in het zonnetje hadden gezet qua kleding en make up. En toen onze zonnebank gebruinde buurman om een bruine fruitschaal vroeg, konden wij niets anders doen dan gniffelen. Dat zijn trouwens een portie bitterballen voor degene die zich nu afvragen wat deze meneer zo joviaal bestelde. Het was in elk geval niet saai daar aan de waterkant. Boten groot en klein voeren voorbij en wij vermaakten ons prima. Na al die lekkere hapjes en drankjes hadden we geen zin meer in een vol bord, dus dan is deze dish perfect. Kokkels zijn ideaal op een warme dag om lekker op te peuzelen in de tuin. Zo gemaakt en heel gezond. Kan geen bruine fruitschaal tegenop.

5.0 from 1 reviews
Recept aziatische kokkels
 
Bewaar Print
Voorbereiding
3 uren
Bereiding
10 minuten
Totaal
3 uren 10 minuten
 
Een heerlijk Aziatisch gerecht dat heel simpel te maken is. Kokkels bevatten veel zand dus moeten eerst goed gespoeld worden. De gele bonenpasta koop je bij de toko. Lekker met bimi, maar als je dat niet kunt vinden dan kun je ook peultjes of sugarsnaps gebruiken.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 gram kokkels
  • 1 el gele bonenpasta (toko)
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden
  • 125 ml kippenbouillon
  • 400 gram bimi (Chinese broccoli) of gebruik peultjes of sugarsnaps
Bereidingswijze
  1. Kokkels bevatten veel zand dus eerst moeten ze goed schoongemaakt worden
  2. Doe de kokkels in een grote pan met water en voeg een flinke snuf zout toe en doe het deksel op de pan
  3. Laat enkele uren staan
  4. Giet het water af en vul de pan opnieuw met water
  5. Laat nog een uurtje staan
  6. Giet wederom af
  7. Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
  8. Bak de gember en knoflook 1 minuut
  9. Voeg de kokkels toe
  10. Schep voorzichtig om
  11. Voeg de gele bonenpasta en bouillon toe
  12. Roer weer voorzichtig door elkaar
  13. Laat enkele minuten zacht doorkoken tot alle kokkels open staan
  14. Schep op elk bord de helft van de kokkels en giet de saus er over heen
  15. Lekker met gekookte bimi of peultjes of sugarsnaps
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Chinese recepten, Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Gelabeld met:Bimi, Bonenpasta, Gember, Kippenbouillon, Knoflook, Kokkels, Peultjes, Sugarsnaps

Zoeken

Previous Post: « Recept vijgen met citroensaus
Next Post: Recept Entrecote salade »

Reader Interactions

Comments

  1. Dave

    18 december 2018 at 13:58

    Lekker! Ga ik vaker maken!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      18 december 2018 at 14:29

      Leuk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Hamburger met hummus en feta

Recept Hamburger met hummus en feta

Knolselderijpuree met dopwerwten

Knolselderijpuree met dopwerwten

Recept Pesto van Jamie Oliver

Recept Pesto van Jamie Oliver

Gepocheerde peer met Serranoham en vanille en citroen dressing

Gepocheerde peer met Serranoham en vanille en citroen dressing

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Rosbief met rode wijnsaus

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Gegratineerde Kabeljauw

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Gevulde pompoen met gorgonzola en gemengde paddestoelen

Menu 5 keer pompoen

Recept Gorgonzolasaus

Recept Gorgonzolasaus

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.