• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan

24 december 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Biefstuk met naan

Indiase Candy

Elke keer als ik naar een concert ben geweest denk ik altijd, dat moet ik vaker doen. Het is namelijk te gek om een goede band of solo artiest te zien optreden. Candy Dulfer had ik al eens tijdens een jazzfestival horen blazen en dat vond ik toen veel te kort. Dus toen ze een concert gaf bij mij in de buurt, twijfelde ik geen seconde. Het duurde even voordat ze opkwam, maar eenmaal op het podium pakte ze de hele zaal in met haar sax. Dan denk je toch stiekem, had ik ook maar wat meer geoefend vroeger. Niet dat ik ooit sax gespeeld heb, maar je snapt wat ik bedoel.

Een carrière als saxofonist zit er voor mij helaas niet in. Bij de gedachte alleen al aan het blazen op het instrument, ben ik namelijk al buiten adem. Met Candy’s longinhoud was die avond niks mis, zij blies iedereen omver. Ik daarentegen gooide hoge ogen bij mijn publiek met dit Indiase gerecht. De biefstukreepjes zijn heerlijk mals door de yoghurtmarinade en de frisse komkommerraita maakt het gerecht licht en luchtig. Serveer het op een naan brood als voorgerecht.

Recept Biefstuk met naan
 
Bewaar Print
Voorbereiding
45 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
55 minuten
 
Een lekkere biefstuk maaltijd met Indiaas tintje. Het vlees wordt gemarineerd in yoghurt en daarna kort gebakken en op een naan broodje geserveerd. De raita smaakt er heerlijk fris bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 biefstukken van circa 150 gram, in dunne repen gesneden
  • 4 kleine naan broodjes
  • 4 uien
  • 1 el komijn

Biefstuk marinade
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 grote el citroensap
  • 3 tl garam masala
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 6 el magere yoghurt
  • Snuf zout

Raita
  • 2 komkommers
  • 300 ml magere yoghurt
  • 1.5 tl garam masala
  • 1 tl komijn
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • Flinke snuf zout
Bereidingswijze
  1. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng goed door elkaar
  2. Marineer de biefstukrepen 30 minuten afgedekt in de marinade
  3. Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes
  4. Doe de plakjes in een kom en voeg de andere ingrediënten voor de raita toe en meng door elkaar
  5. Verwarm de oven op 180 graden en bak de naan broodjes in 4 minuten bruin
  6. Haal ze uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie
  7. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan
  8. Bak de uien in 4 minuten al omscheppend bruin
  9. Voeg het komijnzaad op het laatst toe en bak een paar seconden mee
  10. Schep het ui/komijnmengsel op een bord en houd apart
  11. Haal de biefstuk uit de marinade
  12. Bak de reepjes een paar minuten al omscheppend rosé
  13. Leg op elk bord een naan broodje
  14. Verdeel de biefstuk en het ui/komijnmengsel erover
  15. Leg wat raita naast de naan
  16. Zet de rest van de raita op tafel
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Indiase recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Gelabeld met:Biefstuk, Citroensap, Garam Masala, Knoflook, Komijn, Komkommer, Koriander, Naan, Ui, Yoghurt, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Recept Linzenschotel met gorgonzola
Next Post: Recept Cottage pie met kipgehakt »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Curry van eend met pompoen en lychees

Curry van eend met pompoen en lychees

Witlofschotel met gorgonzola en walnoten

Witlofschotel met gorgonzola en walnoten

Recept Thaise gehaktballetjes

Recept Thaise gehaktballetjes

Gele wortel chips

Gele wortel chips

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Recept Wolkenbroodjes

Recept Wolkenbroodjes

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Lamsburger pistacheyoghurtsaus

Limoencheesecake

Limoencheesecake

Recept Surinaams kippannetje

Recept Surinaams kippannetje

Sushi van quinoa

Sushi van quinoa




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.