Indiase Candy
Elke keer als ik naar een concert ben geweest denk ik altijd, dat moet ik vaker doen. Het is namelijk te gek om een goede band of solo artiest te zien optreden. Candy Dulfer had ik al eens tijdens een jazzfestival horen blazen en dat vond ik toen veel te kort. Dus toen ze een concert gaf bij mij in de buurt, twijfelde ik geen seconde. Het duurde even voordat ze opkwam, maar eenmaal op het podium pakte ze de hele zaal in met haar sax. Dan denk je toch stiekem, had ik ook maar wat meer geoefend vroeger. Niet dat ik ooit sax gespeeld heb, maar je snapt wat ik bedoel.
Een carrière als saxofonist zit er voor mij helaas niet in. Bij de gedachte alleen al aan het blazen op het instrument, ben ik namelijk al buiten adem. Met Candy’s longinhoud was die avond niks mis, zij blies iedereen omver. Ik daarentegen gooide hoge ogen bij mijn publiek met dit Indiase gerecht. De biefstukreepjes zijn heerlijk mals door de yoghurtmarinade en de frisse komkommerraita maakt het gerecht licht en luchtig. Serveer het op een naan brood als voorgerecht.
- 4 biefstukken van circa 150 gram, in dunne repen gesneden
- 4 kleine naan broodjes
- 4 uien
- 1 el komijn
- 4 el zonnebloemolie
- 1 grote el citroensap
- 3 tl garam masala
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 6 el magere yoghurt
- Snuf zout
- 2 komkommers
- 300 ml magere yoghurt
- 1.5 tl garam masala
- 1 tl komijn
- 4 el koriander, fijngehakt
- Flinke snuf zout
- Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng goed door elkaar
- Marineer de biefstukrepen 30 minuten afgedekt in de marinade
- Schaaf met een kaasschaaf de komkommer in dunne plakjes
- Doe de plakjes in een kom en voeg de andere ingrediënten voor de raita toe en meng door elkaar
- Verwarm de oven op 180 graden en bak de naan broodjes in 4 minuten bruin
- Haal ze uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan
- Bak de uien in 4 minuten al omscheppend bruin
- Voeg het komijnzaad op het laatst toe en bak een paar seconden mee
- Schep het ui/komijnmengsel op een bord en houd apart
- Haal de biefstuk uit de marinade
- Bak de reepjes een paar minuten al omscheppend rosé
- Leg op elk bord een naan broodje
- Verdeel de biefstuk en het ui/komijnmengsel erover
- Leg wat raita naast de naan
- Zet de rest van de raita op tafel
Geef een reactie