Pootjebaden in de tuin
Op het moment dat ik deze blog schrijf, kijk ik een beetje mismoedig naar buiten. Het regent namelijk pijpenstelen. Nu is dat niet zo erg als je comfortabel en warm op de bank aan het Netflixen bent, maar niet als je op het punt staat te kamperen. Volgens het KNMI zou er 10 millimeter vallen. Ik weet niet met welke maatstok zij daar meten, maar in mijn tuin kan ik inmiddels pootjebaden.
Zelfs de dikke tuinduif houdt het voor gezien en kruipt zijn nest in.
Vanmiddag gaat het droog worden jubelen mijn medekampeerders. Dat zal allemaal best, maar dan is het dus een grote modderpoel daar op die camping.
Ik krijg spontaan visioenen van geulen graven, in rubber laarzen naar de wc en met wollen sokken aan de slaapzak in.
Wie weet valt het allemaal mee daar aan de kust en is het straks stralend strak blauw. In Nederland weet je het immers nooit! Daarom toch naast mijn bikini even de waterkoker met kruik ingepakt. Kamperen is leuk, maar k(r)amperen niet.
Nog effe op de valreep een nieuw gerecht dat wel past bij dit sombere weer. Deze biefstuk met peperroomsaus smaakt het best op een stormachtige dag. En is ook nog eens zo gepiept! Hoef je tenminste niet te lang je Netflix serie op pauze te zetten.
M komt met de koffer naar beneden. Tot laters leuke mensen! Wordt vervolgd.
Aangezien de voorspellingen goed zijn, kun je best eens deze zomerse salade met biefstuk maken. Of ga picknicken en neem deze wraps met entrecote mee.
- 4 biefstukken van circa 150 gram
- 100 ml vleesfond
- 125 ml slagroom
- 50 gram boter
- Gemalen zwarte peper
- Dep de biefstukken droog met keukenpapier
- Verhit de boter in een koekenpan
- Bak de biefstukken aan beide kanten medium rare (of zoals jij ze graag wilt eten)
- Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie
- Giet het vet uit de pan
- Schenk de fond in de pan en roer eventuele aanbaksels los
- Laat 2 minuten inkoken
- Schenk dan de slagroom erbij
- Laat nog 3 minuten inkoken
- Maal er flink wat zwarte peper over en roer door elkaar
- Serveer de saus bij de biefstukken
- Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade
Geef een reactie