Een dagje vegetarisch
Hola! Zijn jullie de bbq avonden ook meer dan zat? Kun je geen worstje, kipspies of speklap meer zien? Dan ben je vandaag op de juiste site beland. Want lieve lezers, dit vegetarische gerecht is er een om je vingers bij af te likken.
Ik vind het belangrijk om af en toe vlees of vis te laten voor wat ze zijn en te kiezen voor een lekker vegetarisch gerecht. Hartstikke gezond en ook helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Je moet wel een keukenmachine in huis hebben, want anders krijg je geen egale emulsie om de ballen van te vormen.
Ben je geen fan van tofu? Geen zorgen, die smaak proef je niet terug in deze rode rakkers. Serveer er een flinke dot zure room bij om de ballen in te dopen. Ook een frisse salade doet het goed bij dit gerecht. Je kunt ook eens gek doen en deze ballen als borrelsnack serveren. Maak je vast veel mensen blij mee.
- 200 gram geraspte ongekookte geschilde bieten
- 300 gram uitgelekte tofu
- 100 gram shiitake paddestoelen (of anders champignons)
- 2 el ketjap manis
- 2 el maizena
- 1 ei
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper
- Zout
- 2 el zonnebloemolie
- 125 ml zure room
- Wikkel de tofu in een schone theedoek en zet er iets zwaars op zodat de tofu zijn vocht verliest
- Laat de tofu een uur uitlekken
- Doe de tofu dan samen met het ei, ketjap, shiitake, maizena in een keukenmachine en pureer fijn tot egale massa
- Doe de geraspte bieten in een kom en spatel er het tofu mengsel door heen
- Voeg het knoflookpoeder en peper en zout naar smaak toe
- Hussel opnieuw alles goed door elkaar tot alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Vorm met he handen circa 20 tot 25 balletjes ter grootte van een pingpongbal
- Leg ze naast elkaar op de bakplaat
- Zet 10 minuten in de oven
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk elk balletje met wat zonnebloemolie
- Zet 20 minuten terug in de oven
- Haal de ballen er dan uit en serveer met zure room en een frisse salade
Geef een reactie