• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Bloemkool met gegrilde kip

Recept Bloemkool met gegrilde kip

4 oktober 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Jessica Simpson – Deel 1

Ken je deze legendarische uitspraak van de Amerikaanse zangeres en actrice Jessica Simpson nog? Voor wie het geheugen effe opgefrist moet worden hierbij: Jessica: I don’t eat buffalo. Vriendin: It’s not buffalo, you idiot! Oh my god… Jessica: It’s not? Vriendin: No, it’s chicken! Jessica: Well, why do they call it buffalo wings?
Je snapt dat deze dame niet bepaald vooraan stond toen het intelligentiegen werd uitgedeeld. Zij stond namelijk in een andere rij. De kippenvleugels worden trouwens buffalo wings genoemd naar hun plaats van oorsprong: het plaatsje Buffalo in de staat New York. Kijk maar effe op Wikipedia als je meer wilt weten. Daar is deze site tenslotte voor. De term buffalo is echter zo populair geworden dat het nu ook gebruikt wordt om een bepaalde smaak aan te duiden. Denk aan buffalo saus, buffalo popcorn en buffalo bloemkool.
Naar dat laatste gerecht was ik wel heel nieuwsgierig. Is ook ideaal als je vegetariërs te eten krijgt. De originele buffalo style kippenvleugels worden vaak geserveerd met een blauwe kaas dip. Zo dus ook deze bloemkool variant. Zou Jessica Simpson weten dat blauwe kaas niet echt blauw is? Ik wil het antwoord eigenlijk niet weten…

Recept Bloemkool met gegrilde kip
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
50 minuten
Totaal
1 uur 5 minuten
 
Recept Bloemkool 'buffalo style' voor een vegetarische variant op de klassieker met kip. Lekker pittig en heerlijk met een dip van blauwe kaas. Je kunt het ook als (koude) snack bij de borrel serveren of als bijgerecht bij kip.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Buffalo bloemkool
  • 1 flinke bloemkool, in roosjes gesneden
  • 100 gram bloem
  • 200 ml water
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el kipkruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels hot chilisaus
  • 1 eetlepel olijfolie
Blauwe kaas dip
  • 100 gram blauwe kaas
  • 125 ml zure room
Bereidingswijze
Buffalo bloemkool
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  3. Meng de bloem met het water en de paprika, knoflook, kipkruiden en zout en peper tot een glad beslag
  4. Voeg de bloemkool toe en roer door tot alle bloemkool volledig is bedekt door het beslag
  5. Verdeel de roosjes over de bakplaat en zorg dat ze elkaar niet raken
  6. Bak 25 minuten
  7. Meng de chilisaus met de olijfolie in een grote kom
  8. Voeg hier de gebakken bloemkoolroosjes aan toe en meng goed door elkaar
  9. Verdeel de bloemkool opnieuw over de bakplaat en bak nog eens 25 minuten

Blauwe kaas dip
  1. Prak de kaas fijn met een vork
  2. Meng met de zure room en de yoghurt
3.5.3208

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Makkelijke recepten Tagged With: Bloem, Bloemkool, Chilisaus, Gorgonzola, Kipkruiden, Knoflookpoeder, Olijfolie, Paprikapoeder, Zure Room

Zoeken

Previous Post: « Recept Courgette met garnalen en pesto
Next Post: Recept Tonijn met bosui en wakame »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus

Recept Spaghettipompoen met bolognesesaus

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Zalmbonbon met ricotta

Pannenkoeken met Pekingeend

Pekingeend in pannenkoeken

Recept Japanse eierflan

Recept Japanse eierflan

Recept Lamstajine

Recept Lamstajine

Thaise curry met mosselen en witvis

Recept Kip met mozzarella uit de oven

Recept Kip met mozzarella uit de oven

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Recept Kabeljauw met cashewnoten

Haringbonbon

Haringbonbon met remouladesaus

Pepernoten

Menu 5 keer zoet




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.