• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Bloemkoolrijst met garnalen

Recept Bloemkoolrijst met garnalen

5 mei 2018 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Bloemkoolrijst met garnalen

Gemak dient de mens

Heel veel mensen hebben toch nog iedere dag moeite om aan de aanbevolen 200 gram groenten te komen. Ik moet je eerlijk bekennen dat mij dat ook niet elke dag lukt. Soms staat er een etentje op het programma en niet elk restaurant serveert 200 gram groenten naast het vlees of de vis.

Ik probeer dan de volgende dag weer de boel te compenseren door minstens 300 gram groenten te eten. Voel ik me stiekem toch beter bij. Het is echter nog best lastig om zoveel gram groenvoer weg te knagen. Kijk, en daar heb ik nu voor jou de ultieme oplossing gevonden. Koop rijst van bloemkool in plaats van gewone rijst. Heus, je proeft echt het verschil niet.

Uiteraard kun je ook zelf bloemkool raspen of fijnmalen in de keukenmachine. Maar hey, gemak dient in dit geval de mens. Ik makte dus vandaag bloemkoolrijst met erwten en paprika en garnalen. Je kunt voor een vega versie de garnalen vervangen door tofu of vega kipstukjes. Of zelfs vega garnalen. Deze heb ik een keer geproefd en smaakt ook hartstikke prima.

Dit gerecht bevat minstens 300 gram groenten per persoon en is ontzettend makkelijk om te maken. Twee vliegen dus in een klap.

3.0 from 1 reviews
Recept Bloemkoolrijst met garnalen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Een koolhydraatarme maaltijd die tjokvol groenten zit. Een echte smaakbom!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gram garnalen
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 rode paprika
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el fijngesneden gember
  • 2 eieren
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 2 el sesamolie
  • 1.5 el sojasaus
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl vissaus
  • Olijfolie
  • Pinda’s (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in kleine ringen
  2. Snij de paprika in kleine blokjes
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
  4. Roerbak de gember, knoflook, lente-ui en paprika twee minuten op hoogvuur
  5. Voeg dan de erwten toe en roerbak nog twee minuten
  6. Voeg de garnalen toe en de bloemkoolrijst
  7. Schep alles goed door elkaar
  8. Voeg de vissaus, sesamolie, sojasaus en limoensap toe
  9. Meng alles goed door elkaar terwijl je blijft wokken
  10. Maak een kuil in het midden van de pan
  11. Kluts de eieren in een kom
  12. Giet de geklutste eieren in de kuil in de pan
  13. Roerbak het ei door steeds de randen naar binnen te vouwen. Op deze manier gaart het ei maar wordt het niet te droog
  14. Meng het ei door de rest van het mengel
  15. Verdeel het gerecht over twee kommen
  16. Strooi er eventueel wat pinda’s over heen
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Thaise recepten Tagged With: Bloemkool, Ei, Erwten, Garnaal, Gember, Knoflook, Lente-ui, Limoensap, Rode paprika, Sesamolie, Vissaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Aardbeiensmoothie
Next Post: Recept Thaise vispakketjes uit de oven »

Reader Interactions

Comments

  1. Jo

    29 april 2021 at 19:30

    Leuk gerecht. Geheel is een beetje flets van smaak. Misschien rood pepertje erbij?
    Of aan tafel serveren met wat sweet chilli sauce.
    De Thaise keuken herken ik hierin niet.
    Bereidingstijd klopt.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      5 maart 2023 at 20:35

      Lieve Jo, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Goed idee!!!!! dank voor je reactie. Groet Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Recept Kabeljauw met pesto uit de oven

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen

Recept Coquille met bloedworst

Recept Coquille met bloedworst

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Japanse miso ramen soep

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven

Chinese rijstrollen met eend en mandarijn

Chinese rijstrollen met eend en mandarijn

Indiase pompoensoep Recept

Indiase pompoensoep Recept

Recept Heerlijke smoothie van perzik

Recept Heerlijke smoothie van perzik

Recept Kaasplank voor oud en nieuw

Recept Kaasplank voor oud en nieuw




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in