Gemak dient de mens
Heel veel mensen hebben toch nog iedere dag moeite om aan de aanbevolen 200 gram groenten te komen. Ik moet je eerlijk bekennen dat mij dat ook niet elke dag lukt. Soms staat er een etentje op het programma en niet elk restaurant serveert 200 gram groenten naast het vlees of de vis.
Ik probeer dan de volgende dag weer de boel te compenseren door minstens 300 gram groenten te eten. Voel ik me stiekem toch beter bij. Het is echter nog best lastig om zoveel gram groenvoer weg te knagen. Kijk, en daar heb ik nu voor jou de ultieme oplossing gevonden. Koop rijst van bloemkool in plaats van gewone rijst. Heus, je proeft echt het verschil niet.
Uiteraard kun je ook zelf bloemkool raspen of fijnmalen in de keukenmachine. Maar hey, gemak dient in dit geval de mens. Ik makte dus vandaag bloemkoolrijst met erwten en paprika en garnalen. Je kunt voor een vega versie de garnalen vervangen door tofu of vega kipstukjes. Of zelfs vega garnalen. Deze heb ik een keer geproefd en smaakt ook hartstikke prima.
Dit gerecht bevat minstens 300 gram groenten per persoon en is ontzettend makkelijk om te maken. Twee vliegen dus in een klap.
- 200 gram garnalen
- 400 gram bloemkoolrijst
- 1 rode paprika
- 4 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el fijngesneden gember
- 2 eieren
- 100 gram diepvrieserwten
- 2 el sesamolie
- 1.5 el sojasaus
- 1 tl limoensap
- 1 tl vissaus
- Olijfolie
- Pinda’s (optioneel)
- Hak de knoflook fijn en snij de lente-ui in kleine ringen
- Snij de paprika in kleine blokjes
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of hapjespan
- Roerbak de gember, knoflook, lente-ui en paprika twee minuten op hoogvuur
- Voeg dan de erwten toe en roerbak nog twee minuten
- Voeg de garnalen toe en de bloemkoolrijst
- Schep alles goed door elkaar
- Voeg de vissaus, sesamolie, sojasaus en limoensap toe
- Meng alles goed door elkaar terwijl je blijft wokken
- Maak een kuil in het midden van de pan
- Kluts de eieren in een kom
- Giet de geklutste eieren in de kuil in de pan
- Roerbak het ei door steeds de randen naar binnen te vouwen. Op deze manier gaart het ei maar wordt het niet te droog
- Meng het ei door de rest van het mengel
- Verdeel het gerecht over twee kommen
- Strooi er eventueel wat pinda’s over heen
Leuk gerecht. Geheel is een beetje flets van smaak. Misschien rood pepertje erbij?
Of aan tafel serveren met wat sweet chilli sauce.
De Thaise keuken herken ik hierin niet.
Bereidingstijd klopt.
Lieve Jo, ik heb al zo lang niets gepost, maar sorry, ik denk er aan om het weer op te pakken. Goed idee!!!!! dank voor je reactie. Groet Yvette