Een gezonde en makkelijke maaltijd
Nu alle feestdagen weer achter de rug zijn en we allemaal de buik vol hebben van wild, zalm, ragouts en sauzen, is het tijd voor makkelijke maaltijden.
Ik verbaas me er weer ieder jaar over wat mensen allemaal wegstouwen in de decembermaand. Hele kalkoenen worden het huis binnen gesleept. Varkens draaien aan het spit en de zalmkwekerij draait overuren.
Hartstikke lekker natuurlijk, maar ik ben op een gegeven moment wel uitgegeten. Dan verlang ik naar een gezonde en makkelijke maaltijd. Dit gerecht staat in mum van tijd op tafel en bevat de nodige eiwitten en vitamines om het nieuwe jaar fris en fruitig mee te beginnen. Je kunt dit broodje met gepocheerde kip trouwens ook als lunch verorberen. Lekker na het sporten of als anti kater middel als je de avond ervoor te diep in het (nieuwjaars)borrelglaasje hebt gekeken.
- 2 kleine kipfilets
- 1 el sambal
- 2 el chilisaus
- 2 el honing
- 1 el citroensap
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 100 gram feta, verkruimeld
- 1 liter kippenbouillon
- Peper
- Zout
- 2 ciabattabroodjes
- Verwarm de bouillon in een grote pan tot de bouillon kookt
- Leg de kipfilets in de pan en zet het vuur uit
- Laat 30 minuten pocheren in het vocht
- Giet de kip af en trek met twee vorken of je handen uit elkaar
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes
- Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en schep goed door elkaar
- Doe de sambal, chilisaus, honing en citroensap in een kom en meng goed door elkaar tot een egale saus
- Voeg toe aan de kip in de pan en hussel door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Snij de broodjes doormidden en beleg elk met de helft van de kip
- Verkruimel er de feta over
Geef een reactie