• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Burger kipkerrie

Recept Burger kipkerrie

14 november 2017 By Yvette Jaarsma 4 Comments

Recept Burger kipkerrie

De lekkerste burger voor thuis

Soms heb je er gewoon zin in. Waarin? In een grote kleffe foute fastfood burger.
Fout? Tja, de welbekende keten met de gele M mag dan wel van een rood naar groen logo zijn geswitcht, echt gezond is het niet.

De fastfoodketen wilde met die wijziging overbrengen dat zij verantwoordelijk omgaan met natuurlijke bronnen. Ha, lariekoek als je het mij vraagt. De hamburgers smaken nog steeds zoals ze al decennia op hun hamburger universiteit (bestaat echt!) worden gebakken.

Nu zeg ik niet dat er iets mis mee is om af en toe lekker een Big Mac of Mc Tasty naar binnen te werken. Gewoon lekker doen als je met een brak hoofd op zondag geen zin hebt om te koken. Of als je na een lange dag op kantoor de Mc Drive kiest in plaats van de afslag naar huis.

Mocht je toch een keer zin hebben in een gezonde burger, maak dan eens deze kipburger. Bruine bol, groenten, pindakaas, kipfilet en alfalfa. Dus geen plastic kaas, vet vlees, mayonaise en een miezerig plakje augurk.

Eet ze!

4.5 from 2 reviews
Recept Burger kipkerrie
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
25 minuten
 
Een gezonde variant op de hamburger van de snackbar. Verrassende smaken en heel makkelijk te maken. Serveer met kroepoek.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram kipfilet
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • 2 bruine bollen
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram alfalfa
  • 4 mooie slabladeren
  • 2 el pindakaas
  • 2 el zoete chilisaus
  • Peper
  • Zout
  • Kroepoek
Bereidingswijze
  1. Doe de kipfilet samen met de knoflook, sjalotjes, kerriepoeder, sojasaus en peterselie in een keukenmachine of blender
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe
  3. Maal alles fijn tot gehakt
  4. Vorm met vochtige handen twee burgers van het mengsel
  5. Laat de burgers onder aluminiumfolie minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
  6. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten gaar
  7. Keer de burgers halverwege
  8. Kook ondertussen de peultjes in 5 minuten knapperig
  9. Snij de bollen open en bestrijk elke onderkant en bovenkant met pindakaas en chilisaus
  10. Leg op elke besmeerde onderkant twee slabladeren en de helft van de peultjes
  11. Leg daarop de kipburger
  12. Verdeel de alfalfa over de burger
  13. Leg de bovenkant er op en serveer met kroepoek
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hoofdgerechten, Indische recepten, Leuke recepten Gelabeld met:Alfalfa, Chilisaus, Kerriepoeder, Kip, Knoflook, Kroepoek, Peterselie, Peultjes, Pindakaas, Sjalot, Sla, Sojasaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Broccoli uit de oven
Next Post: Recept Ibericoham met oude kaas »

Reader Interactions

Comments

  1. Ad

    14 november 2017 at 09:22

    Lijkt me jammie jammie Yvette…….
    Groetjes
    Ad

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      14 november 2017 at 12:14

      Dank je Ad! Het is ook een heerlijke en gezonde burger! Maken!

      Beantwoorden
  2. Janny

    12 december 2018 at 13:42

    Wederom en hit bij ons thuis. Ik moest daarom toch even een reactie plaatsen dat het erg lekker is. Groet, Janny

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      12 december 2018 at 13:51

      Hoi Janny, Leuk om te horen! Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kip caprese met pesto

Recept Kip caprese met pesto

Kommetjes boekweitmeel met tuinbonenpuree

Boekweitmeelbakjes met tuinbonenpuree

Recept Broccolisoep

Recept Broccolisoep

Cakerecept Kaneelcake

Cakerecept Kaneelcake

Garnalenkroket met mayonnaise en little gem

Garnalenkroket met mayonaise en little gem

Kabeljauw met paprikasaus

Kabeljauw met paprikasaus

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Ratatouille uit de oven met ei

Recept Wraps met kip en bietjes

Recept Wraps met kip en bietjes

Recept Patatje stoofvlees

Recept Patatje stoofvlees




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood
  • Mij krijg je de deur niet uit met deze sneeuw! Ik blijf thuis met deze ricottataartjes om lekker op de bank op te lepelen. Super makkelijk voorgerecht! Link in bio! *
*
#makkelijkemaaltijd #vegetarisch #vegetarianrecipes #foodie #foodblog #foodpics #ricotta #ricottacheese #hartigetaart

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.