• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Carpacciosalade

Recept Carpacciosalade

21 april 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Carpacciosalade

Maat XL

Als ik in een restaurant uit eten ga, kijkt de carpaccio mij als voorgerecht altijd verleidelijk aan. Ik weet het…. Spannend is ie niet deze Italiaanse klassieker. Maar toch kun je jezelf als kok er lelijk je vingers aan verbranden. Nou ja, figuurlijk gesproken, want het gerecht is uiteraard koud.

En daar zit ‘m nu net de crux. Sommige koks serveren de carpaccio rechtstreeks uit de diepvries lijkt het wel. Zo koud dat je acuut bevroren tandvlees hebt. Ik heb het ook eens meegemaakt dat ik een carpaccio kreeg met pinda’s en oude kaas. Of met cashewnoten en een verlepte berg sla erop. Je snapt, dat waren geen successen. Het lekkerst vind ik een carpaccio van botermals vlees dat op kamertemperatuur is. Geen malle fratsen als pinda’s en cashewnoten, maar gewoon de good old pijnboompit. En parmezaanse kaas met rucola om het gerecht compleet te maken.

Stiekem vind ik het gerecht altijd te klein. Zo lekker kan carpaccio namelijk soms zijn. Vandaag maakte ik er een heus hoofdgerecht van door er groene asperges aan toe te voegen en per persoon 100 gram vlees te rekenen in plaats van de gebruikelijke 50 gram. Carpaccio XL dus.

Serveer er een knapperig broodje bij en extra vierge olijfolie om het brood in te dopen.

Recept Carpacciosalade
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
15 minuten
 
Een lekkere makkelijke maaltijdsalade. Serveer met een knapperig stokbroodje en extra olijfolie om het brood in te dopen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 200 gram carpaccio
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • Handvol geroosterde pijnboompitten
  • 200 gram gemengde rucola sla
  • 100 gram groene aspergetips
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verdeel de carpaccio over twee borden
  2. Maal daar peper en zout naar smaak over heen
  3. Kook de asperges in drie minuten kort gaar en giet er koud water over heen om het kookproces te stoppen
  4. Giet de asperges af en verdeel over de carpaccio
  5. Strooi de pijnboompitten en kaas over de carpaccio
  6. Hussel de sla met een flinke scheut olijfolie
  7. Verdeel de sla over de borden
  8. Serveer met knapperig brood en extra olijfolie om het brood in te dopen
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten Tagged With: Carpaccio, Groene asperges, Parmezaan, Rucola

Zoeken

Previous Post: « Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing
Next Post: Recept Philly cheese steak »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kipsalade met aardbeien

Recept Kipsalade met aardbeien

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Recept Kabeljauw met beurre blanc saus

Beef Wellington

Beef Wellington

Griekse salade met meloen en feta

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Sardientjes met antiboise

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus

Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas

Recept Koolhydraatarme hartige taart met champignons en rookkaas

Recept Garnalen in amandelsaus

Recept Garnalen in amandelsaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.