• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Cassoulet met inktvis

Recept Cassoulet met inktvis

10 september 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Cassoulet met inktvis

Speurtocht in de koelkast

Een terugkerend probleem in huize CurlsCulinair is het bewaren van restjes. Vaak blijf ik toch met een halve pan eten zitten, omdat ik weer eens voor een heel weeshuis heb gekookt. En niet voor twee. Nu kan de mister best lekker dooreten, maar af en toe wordt het hem ook te gortig. Ik weet dat ik dan het eten moet invriezen, alleen liggen er op het moment suprême slechts ronde deksels en vierkante bakjes in de keukenkast. Dat schiet natuurlijk ook niet erg op. Dan belandt het toch weer ergens in de koelkast waar het vervolgens in de vergeetal raakt. Pas als er een niet te definieerbare lucht de koelkast uitkomt denk je bij jezelf: daar was dus dat restje van vorige week gebleven.
Dat moet voortaan toch eens anders. Dit gerecht is echter zo lekker dat je geen kliekje overhoudt, dat is 100 procent gegarandeerd. Nodig je beste vrienden uit en ga lekker voor ze koken. Ik ga ondertussen op zoek naar mijn ronde bakjes. Of vierkante deksels.

Recept Cassoulet met inktvis
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Een Franse boerse cassoulet die verfijnd wordt door de delicate inktvis. De toevoeging van chorizo is optioneel, je kunt het ook weglaten als je geen (varkens)vlees eet. Serveer er stevig bruin brood bij en gezouten boter en een frisse salade.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 250 gram inktvis (diepvries bij AH)
  • 300 gram uitgelekte witte bonen
  • 2 kleine witte uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, in kleine stukjes gesneden
  • Paar plakken chorizo (optioneel)
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Ontdooi de inktvis en snijd in stukken (niet te klein)
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan
  3. Bak de ui en knoflook onder voortdurend omscheppen in een paar minuten zacht
  4. Voeg de bonen toe en schep voorzichtig nogmaals een paar minuten om
  5. Voeg de tomaten toe en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen tot je een dik mengsel hebt
  6. (Optioneel: Verhit een koekenpan en bak de plakjes chorizo zonder boter of olie in een paar minuten krokant
  7. Laat uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon)
  8. Verhit een lepel olijfolie in een koeken pan en laat de pan heel heet worden
  9. Dep de inktvis droog met keukenpapier
  10. Bak de stukken inktvis in anderhalve minuut
  11. Schep voortdurend om zodat elk stukje gaar is
  12. Voeg de inktvis (en eventueel de chorizo) toe aan de cassoulet
  13. Schep voorzichtig door elkaar
  14. Breng op smaak met zout en peper
  15. Verdeel de cassoulet over twee borden
  16. Lekker met stevig boerenbrood met gezouten boter en een frisse salade
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Tagged With: Chorizo, Inktvis, Knoflook, Olijfolie, Tomaat, Ui, Witte Bonen

Zoeken

Previous Post: « Recept Borrelplank met gegrilde paprika
Next Post: Recept Kip met mosterd en creme fraiche »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Recept Cake gevuld met stroopwafel

Kleverige worst met marmelade

Kleverige worst met marmelade

Tomatensoep met Bannock

Tomatensoep met Bannock

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Avocadokoek met parmezaan

Recept Avocadokoek met parmezaan

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Recept Shakshuka

Recept Shakshuka

Recept Courgette met garnalen en pesto

Recept Courgette met garnalen en pesto

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Recept Carpaccio van Coquille

Recept Carpaccio van Coquille




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.