Korte mouw of regenjas
Vandaag houden we het lekker simpel en gezond. Met al dat Sint snaaiwerk in de schappen is het toch al uitkijken geblazen. Ik heb eigenlijk nog helemaal niet het idee dat we over drie maanden alweer aan de kersttafel zitten. Ik loop dan nog net niet geslipperd op straat, maar de t-shirts zijn gelukkig nog niet verruild voor de warme trui.
Je hebt natuurlijk altijd van die gasten die zelfs als je tenen eraf vriezen nog doodleuk in korte mouw naar buiten gaan, maar dat terzijde. Dat ze vervolgens de rest van de winter ziek zijn, is hun pakkie aan. Ik had daarom nog wel zin in iets fris en fruitigs. Ik fietste dus in mijn t-shirt fluitend, zie de beeldvorming, naar de supermarkt en kocht courgette en garnalen. Ik had nog wat zelfgemaakte pesto dus met deze drie ingrediënten ging ik iets op tafel zetten. Je weet, met de (na)zomerse temperaturen van de afgelopen weken moet je niet moeilijk doen. Je hebt er wel zo’n speciale rasp voor nodig om deze dunnen spaghettislierten te maken. Dus nog effe een pitstop bij een kookwinkel maken. Maar dan staat het gerecht binnen vijf minuten op tafel. En als je geen zin hebt om zelf pesto te maken, koop je het toch lekker kant en klaar. Elke minuut zon is nu immers mooi meegenomen.
- Olijfolie
- 1 courgette
- 2 grote el pesto
- 400 gram garnalen
- Olijfolie
- 30 gram basilicum
- 30 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 30 gram cashewnoten
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- Schil de courgette met een speciale schiller in lange slierten (courgettini)
- Verhit een eetlepel olie in een pan of wok en bak al omscheppend de garnalen in 1 minuut gaar
- Voeg de slierten courgette toe en schep door de garnalen
- Voeg de pesto toe en meng goed door elkaar
- Verdeel de courgettini over twee borden
- Doe de parmezaanse kaas, cashewnoten, basilicum en knoflook in een hoge maatbeker en giet er 4 el olijfolie bij
- Pureer met een staafmixer tot pesto
Geef een reactie