• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept dubbele burgers met bbq saus

Recept dubbele burgers met bbq saus

23 juli 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept dubbele burgers met bbq saus

Dubbel feest

Mijn liefde vond dat het wel weer eens tijd was voor een good old burgerfestijn. En dan niet zomaar even een lullig burgertje op zo’n slap wit broodje met kleffe saus, nee, een krachtpatser maat XL was de wens. En wat doe je dan als lieftallige vriendin, juist, je bedenkt een burger waar je U tegen zegt. Geïnspireerd op het programma Grillmasters, waar elke week druk gebbqt wordt, maakte ik een dubbele burger met ei en een zelfgemaakte saus. Deze saus is een variant op de welbekende donkere Engelse HP-saus. Kleverig en vol van smaak druipt hij van de burger. Het vlees natuurlijk wel grillen voor die heerlijke rooksmaak. Paar plakken cheddar om het af te maken en vooruit ook wat schijven tomaat. Lijkt het tenminste nog enigszins gezond. En dan the moment of truth… De mister zette zijn tanden in deze real deal hamburger. Het halleluja gevoel kwam op en ik moest werkelijk mijn eigen burger verdedigen. Burgerfeest was geslaagd. Voor de echte diehards kun je er nog patat met een klodder mayonaise bij serveren.

Recept dubbele burgers met bbq saus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
50 minuten
 
Een echte krachtpatser onder de burgers deze XL burger met huisgemaakte bbqsaus. De dadels in de saus maken de saus lekker kleverig en dik en de burgers zijn het lekkerst op de bbq klaargemaakt. Geef er patat met mayonaise bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Burgers
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gehakt
  • 1 teen knoflook, heel fijn gehakt
  • Paar druppels tabasco
  • 1 el worcestersaus
  • Peper
  • Zout
  • 1 grote vleestomaat
  • 2 eieren
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 4 grote slabladeren
  • 2 Italiaanse bollen
Saus
  • 200 gram dadels
  • 80 ml appelazijn
  • 125 ml water
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • ¼ tl gerookt paprikapoeder (of anders gewone paprikapoeder)
  • 4 el tomatenketchup
  • 2 el schenkstroop
  • 4 el tamarindesaus
  • 1 el Worcestersaus
Bereidingswijze
Burgers
  1. Doe het gehakt in een kom
  2. Voeg de ui en knoflook en de tabasco en worcestersaus toe
  3. Maal er peper en zout overheen
  4. Kneed alles goed door elkaar en vorm er vier platte burgers van
  5. Gril de burgers in circa ⅘ minuten per kant op een bbq of gebruik een grillpan
  6. Bak de eieren en zorg dat de dooiers meegebakken worden
  7. Snijd de broodjes in drie plakken
  8. Beleg elk broodje met sla, tomaat, burger, ei, cheddarkaas en een dot saus. Herhaal dit voor een dubbele burger.
  9. Geef er extra saus bij aan tafel
Saus
  1. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
  2. Doe de dadels samen met de knoflook, kruidnagelpoeder, gerookt paprikapoeder, water en appelazijn in een steelpan
  3. Breng op matig vuur aan de kook
  4. Laat circa twee minuten pruttelen
  5. Voeg dan de tamarindesaus, ketchup, worcestersaus en schenkstroop toe en roer goed door
  6. Zet het vuur laag en laat twintig minuten zacht koken
  7. Roer af en toe even door
  8. Laat de saus dan afkoelen
  9. Pureer met een staafmixer tot gladde saus als de saus voldoende is afgekoeld
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Amerikaanse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten Gelabeld met:Appelazijn, Brood, Cheddar, Dadels, Ei, Knoflook, Kruidnagelpoeder, Paprikapoeder, Rode Ui, Rundergehakt, Sla, Stroop, Tabasco, Tamarinde Pasta, Tomaat, Tomatenketchup, Worcestersaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Gebakken ricotta met aardbeien salsa
Next Post: Recept Entrecote met venkel en bonenpuree »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Venkelsalade met vis

Recept Venkelsalade met kabeljauw

Recept Sardientjes met piperade

Recept Sardientjes met piperade

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Recept Milkshake

Recept Milkshake

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Omelet met garnaal

Omelet met garnaal

Recept Gevuld speculaas met amandelspijs

Recept Gevuld speculaas met amandelspijs

Zoete aardappel met kip en feta

Menu 5 keer Pasen

Garnalenkroket met mayonnaise en little gem

Garnalenkroket met mayonaise en little gem




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.