Hipster festival
Op een zomerse dag smaakt alles net effe een tikkie beter. Als het regent en waait heb je alleen maar zin in bank, deken en tv. Maar als het kwik tegen de twintig loopt dan zit ik op het terras of in eigen tuin. Of helemaal hipster op een food-, wijn- of bierfestival. kunt het zo gek niet bedenken of er is ergens wel een fuif. Neem wat trucks waar je een burger kunt happen en vermenigvuldig dat met vier en je doet gezellig mee met de hype. Want dat is het. Ik heb er dit jaar denk ik al tien van die festivals bezocht. Same shit, different town. Maar leuk is het natuurlijk stiekem wel. Lekker onder de lichtjes in de bomen een wijntje drinken, voetjes in het gras en te duur voedsel eten. Op zo’n festival wordt je vanzelf een beetje een hippie. En als het weer kouder wordt en we de sokken weer aantrekken, worden al die trucks opgeknapt voor volgend jaar. Ik ga het missen, maar gelukkig heb ik er nog een paar te gaan.
Deze eend gelakt in honing is misschien iets te lastig om in een foodtruck te bereiden, dus dat moet je dan maar lekker zelf thuis doen. Lekker met gestoofde bosui en gefrituurde tijm. Klinkt gek, maar is echt heel lekker. Valt onder de categorie: probeer maar eens. Tot op het volgende festival!
- 1 eendenborst
- 6 bosui
- 1 el honing
- 1 grote el boter
- 4 el bloem
- 2 el maïzena
- Zout
- Circa 200 ml water
- Bakje verse tijm
- Maak een papje van de bloem, maizena en het water en voeg wat zout toe
- Het moet op een glad beslag lijken
- Haal de tijm door het beslag en frituur de tijm op 190 graden goudbruin
- Doe de tijm in een met keukenpapier bekleedde kom en zet weg tot gebruik
- Dompel de bosui in kokend water en daarna in ijskoud water
- Kerf het vet van de eendenborst kruislings in
- Verhit een droge koekenpan
- Leg de eendenborst met vel naar beneden in de hete pan
- Bak circa 4 minuten
- Draai om en smeer het vel in met de honing en bak nogmaals 4 minuten op de huidkant
- Neem het vlees uit de pan en laat een paar minuten rusten onder aluminiumfolie
- Verhit ondertussen de boter en stoof de bosui enkele minuten
- Leg de bosui op een groot bord met de eendenborst ernaast
- Leg de gefrituurde tijm erbij
Geef een reactie