OV perikelen
Qua openbaar vervoer zat het me niet mee de afgelopen week. Mijn nieuwe ov chipkaart werkte niet naar behoren en ik had volgens de conducteur niet ingecheckt. Pas werd ingenomen en onder politiebegeleiding werd ik op het eerstvolgende station naar de automaat gesommeerd. Ik, Yvette Jaarsma, staatsvijand nummer 1.
De volgende avond checkte ik in, maar helaas bij de verkeerde maatschappij. Ja, zei de conductrice, het is ook allemaal verwarrend met al die poortjes en in- en uitcheckpunten. Gelukkig geen boete. De dag erna werd ik bijna gelyncht door een chagrijnige buschauffeur toen ik heel vriendelijk vroeg of ik me in de juiste bus bevond. Ik moest eerst maar eens leren goedenavond te zeggen.
Nou ja, het was niet mijn week zullen we maar zeggen. Gelukkig was daar deze eend met bloemkoolmousse. Echt comfortfood dat ik wel kon gebruiken na alle commotie met chauffeurs en conducteurs. Lekker met gebakken aardappels of patat met veel mayonaise.
- 1 eendenborst
- 1 el appelstroop
- 1 bloemkool
- Scheut melk
- Klontje boter
- Peper
- Zout
- 2 pastinaken
- Verwarm de oven op 175 graden
- Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten
- Draai om en bak nog 1 minuut
- Leg de filets met de velkant naar boven in de ovenschaal
- Verdeel de appelstroop erover
- Bak circa 10 minuten in de oven
- Snij de bloemkool in roosjes
- Kook de roosjes in 8 minuten gaar
- Giet het water af en pureer met een staafmixer tot puree
- Voeg de melk en boter toe en pureer nogmaals
- Duw de puree dan door een zeef en breng op smaak met zout en peper
- Schil de pastinaken en kook ze afhankelijk van hun dikte in 10 tot 20 minuten gaar
- Prik je er makkelijk met een vork in, dan zijn ze gaar
Geef een reactie